Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Motstridiga uppgifter i engelsk media: Daily Mirror rapporterade att Mourinho sparkas efter lördagens match – enligt BBC sitter portugisen säkert

Från 2018
José Mourinho och Manchester United fick endast 0–0 hemma mot Valencia i onsdags.
Bildtext José Mourinho och Manchester United fick endast 0–0 hemma mot Valencia i onsdags.
Bild: Matt West/BPI/REX/All Over Press

Daily Mirror gick på fredagskvällen ut med beskedet om att Manchester Uniteds chefstränare José Mourinho får gå efter lördagsmatchen mot Newcastle – oavsett slutresultat. På lördagen skrev ändå BBC och Sky Sports att fotbollstränaren inte löper någon överhängande risk att sparkas från den anrika klubben.

Storklubben Manchester United har fått en nästintill katastrofal start på säsongen. För en vecka sedan förlorade laget borta mot West Ham med 1–3 och i onsdags fick Manchester United i Champions League bara 0–0 hemma mot Valencia.

I Premier League är avståndet till ligaledaren Manchester City uppe i nio poäng, medan laget parkerar på andra plats i sin Champions League-grupp. I ligacupen har Manchester United redan gjort sitt efter en hemmaförlust mot Derby.

Neville gick i taket

Den tidigare Manchester United-spelaren Gary Neville som nu är expertkommentator för Sky Sports var inte alls belåten efter att ha tagit del av Daily Mirrors uppgifter om att Mourinho skulle få lämna klubben.

– Jag är rasande. Vilka är klubbens värderingar och principer om det här råkar stämma?

Gary Neville i rollen som expertkommentator för Sky Sports.
Bildtext Gary Neville i rollen som expertkommentator för Sky Sports.
Bild: Michael Zemanek/BPI/REX/All Over Press

– Man måste börjar titta på personerna som utser tränaren. Personerna i ledningen är inte närapå tillräckligt bra. De är inte kompetenta. De spelar Football Manager med världens bästa klubb.

Landslagsuppehåll väntar

Enligt BBC finns det ändå ingen överhängande risk för att Mourinho skulle få gå redan efter matchen mot Newcastle, trots att Premier League-inledningen är ligatians sämsta på 29 år. Uppgifter till Sky Sports säger samma sak.

Blir det inte tre poäng hemma mot Newcastle är det Manchester Uniteds femte raka match utan seger. Sedan 1998 har laget endast en gång blivit utan vinst i fem raka matcher.

Efter matchen mot Newcastle står ändå tuffa bataljer på programmet. Under de fem kommande veckorna ska laget bland annat möta Chelsea och Manchester City på bortaplan i ligan och dessutom väntar ett dubbelmöte mot Juventus i Champions League.

Före det blir det ändå ett två veckor långt landslagsuppehåll.

Zidane aktuell?

Engelska vadslagningsbyråer har pekat ut Zinedine Zidane som favorit att ta över om Manchester United väljer att göra sig av med Mourinho. Antonio Conte, som vann Premier League med Chelsea 2017 men som sparkades ett drygt år senare, ses som främsta utmanare.

Zinedine Zidane och frun Veronique deltog i september i FIFA-galan.
Bildtext Zinedine Zidane och frun Veronique deltog i september i FIFA-galan.
Bild: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA/AOP

Diskussion om artikeln