Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckad start på Europaäventyret – fördel Dicken inför returmötet

Från 2018
Uppdaterad 06.10.2018 19:28.
Filip Södelund.
Bildtext Filip Söderlund gjorde nio mål i den första matchen.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Dicken har ett försprång på elva bollar inför det andra mötet med Tiraspol i Challenge Cup. Laget är med andra ord på god väg mot den tredje omgången. Killarna har varit ivriga och väntat på det här, säger tränaren Björn Monnberg till Yle Sporten.

Dicken gör den här helgen sitt första framträdande i Europa på 25 år då laget möter Tiraspol från Moldavien i den andra omgången av Challenge Cup. Två matcher står på programmet och i potten finns en plats i den tredje omgången.

Efter dagens första match ser det väldigt bra ut för Dicken. Laget vann det första mötet med 37–26.

– Det är en stor dag, första gången på 25 år som vi spelar mot europeiskt motstånd. Killarna har varit ivriga och väntat på det här, säger tränaren Björn Monnberg till Yle Sporten.

Dicken tog kommandot tidigt och hade sedan full kontroll på matchen. Laget ledde som mest med sex bollar i första halvlek och till pausvila gick man i hemmaledning med 18–14.

"Vi siktar på tredje omgången"

I den andra halvleken lyckades Dicken sedan hålla Tiraspol på ett betryggande avstånd och gästerna kom aldrig riktigt in i matchen och kunde inte tampas om segern.

– Vi har sett en del av deras matcher tidigare. Vi hade en uppfattning om vad som väntade men de spelar en annan handboll än vad vi är vana med, säger Monnberg.

Björn Monnberg, tränare för Dicken.
Bildtext Björn Monnberg.
Bild: Yle, Mikael Oivo

Dicken och Tiraspol möts igen i Britas i morgon. Det vinnande laget i dubbelmötet går till den tredje omgången där RK Partizan väntar.

– Vi vet att det finns många saker vi kan förbättra och det är målsättningen för i morgon. Vi siktar på tredje omgången och sedan blir motståndet bara hårdare, säger Monnberg.

Resultat:

Dicken – Tiraspol 37–26

Dickens målskyttar: Filip Söderlund 9, Joacim Broman 7, Anton Remy 7, Johan Gripenberg 5, Max Granlund 3, Tadas Stankevicius 3, Benny Broman 2, Gusten Montonen 1

Diskussion om artikeln