Hoppa till huvudinnehåll

Sport

GBK halvvägs mot division 1 – Goljahanpoor avgjorde första mötet med MuSa

Från 2018
GBK firar ett mål.
Bildtext GBK vann den första matchen.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

GBK har 1–0 med sig från det första mötet med Musa i kvalet till division 1. Arjan Goljahanpoor gjorde den första kvalmatchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

GBK har gjort en stark säsong i division 2 och landade på andra plats bakom TPV i zon C. Det gjorde att man ställdes mot Björneborgslaget MuSa i kvalet till division 1.

Den första matchens spelade i Karleby och där tog GBK en viktig hemmaseger. Mittfältaren Arjan Goljahanpoor blev matchens enda målskytt i den 68:e minuten.

Aaro Hedman gjorde ett starkt jobb på kanten och hittade Goljahanpoor vars låga skott gick in i mål bakom Tomi Mikkelsson.

– Vi spelade passivt i första halvlek men i andra var vi aktivare och jag tycker det var en välförtjänt seger. Det var mycket kamp, precis som det ska vara. Publiken bjöd på bra stöd, säger GBK:s Benjamin Storbacka efter matchen.

MuSa skapade majoriteten av sina farligaste chanser på fasta situationer. I slutet av den första halveken hade man en boll i ribban men närmare ett mål än så kom man inte i matchen.

Returen spelas i Björneborg nästa lördag.

– Vi ska lära oss av den här matchen och nästa vecka åker vi till Björneborg för att se om vi klarar provet, säger GBK-tränaren Chris Corcoran.

Resultat:

GBK – MuSa 1–0
68 min 1–0 Arjan Goljahanpoor

Diskussion om artikeln