Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eden Hazards dilemma: Flytta eller stanna kvar?

Från 2018
Eden Hazard, Chelsea
Bildtext Eden Hazard har gjort sju mål och spelat fram till ytterligare tre i Premier League i höst.
Bild: Getty Images

Chelseas Eden Hazard är ett hett villebråd på transfermarknaden. Real Madrid har visat intresse för den belgiska superstjärnan och han står så småningom inför ett tufft val. Ibland tänker jag att jag vill flytta och ibland att jag vill stanna, säger han.

Den spanska storklubben ville värva Hazard redan i somras, men Chelseas nya huvudtränare Maurizio Sarri övertalade honom att förbli i England.

Beslutet har visat sig vara en gudagåva för Londonklubben. Hazard har varit i sitt livs form och toppar skytteligan i Premier League med sju mål.

I en intervju för tidningen The Guardian medger han emellertid att det är hans pojkdröm att spela för Real Madrid.

– Ibland vaknar jag och tänker att jag vill flytta. Ibland tänker jag att jag vill stanna. Det är ett tufft beslut. Det handlar om min framtid. Jag är 27 år och snart 28.

– Real Madrid är världens bästa klubb. Jag vill inte ljuga. Klubben har varit min dröm. Vi får se vad som händer.

"Det handlar inte om titlar"

Trots de varma orden om Real Madrid så medger Hazard att Chelsea inte behöver erbjuda överhövan mycket för att övertala honom att stanna kvar.

– Jag är lycklig här. Det handlar inte om titlar. Då man spelar så gör man det förstås för att vinna, men jag vill bara trivas på planen så som jag gör nu. Då är jag lycklig, säger han.

Hazards kontrakt med Chelsea går ut efter säsongen 2019–2020.

Diskussion om artikeln