Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Nu finns det redan en miljon Yle-konton!

Från 2018
Isä ja tytär katselevat ohjelmaa mobiililaitteella.
Bild: Jussi Nahkuri / Yle

Det miljonte Yle-kontot skapades 9.10.2018. Yle-kontot är ett öppet och säkert sätt att logga in för att använda Yles tjänster, till exempel Yle Arenan, Nyhetskollen och appen Yle.fi.

Antalet personer som är inloggade när de använder Yles tjänster ökar. År 2017 använde de som hade loggat in med Yle-kontot (Yle Tunnus på finska) i medeltal 24 minuter på Yles innehåll i veckan. Det här året har antalet minuter ökat till 34 (vecka 40). De inloggade användarna står redan för 17 procent av den totala användningen av Yles digitala tjänster.

“I framtiden kommer medieutbudet att öka ytterligare. Genom att be användaren logga in kan Yle sköta sin public service-uppgift på ett mer övertygande sätt och vara mer närvarande i finländarnas vardag”, säger Ismo Silvo som är Yles utgivningsdirektör.

Silvo understryker att Yle erbjuder tjänster åt alla finländare - också åt dem som inte vill använda Yle-kontot.

Redan 441 000 unika inloggade användare på Yle Arenan och Areena

Det finns många fördelar med att logga in via Yle-kontot då du använder Yles tjänster. På Arenan och Areena kan du till exempel favoritmarkera serier och få notifikationer då ett nytt avsnitt finns tillgängligt. Du kan dessutom fortsätta titta eller lyssna på ett program som du inte tittat eller lyssnat klart på, också om du använder en annan apparat.

År 2018 har 441 000 unika besökare loggat in på Yle Arenan och Areena med Yle-kontot. En inloggad användare använder i medeltal 34 minuter i veckan på Arenan och Areena. Över hälften av de här minuterna används av användare som är över 45 år gamla.

“Det är glädjande att det bland dessa en miljon användare finns finländare från alla åldersgrupper”, konstaterar Silvo.

De användare som hade loggat i med Yle-kontot använde i medeltal fyra gånger mer tid på Arenan och Areena än övriga användare. Inloggade användare lyssnar också mer på radioprogram och poddar än användare som inte är inloggade.

Yle-kontot gör att finländarna kan få mer personlig service. Genom att logga in kan du få rekommendationer om innehåll som du kanske annars inte skulle hitta.

Via Yle-kontot kan du också delta i omröstningar eller tävlingar i Yles appar eller kommentera artiklar via apparna eller på webbsidorna. I Nyhetskollen kommer Yle-kontot ihåg de ämnen du har prioriterat på alla apparater.

På andra språk