Slow Foodfestivalen behöver mera plats - vill fortsätta i Fiskars
Höstens Slow Foodfestival i Fiskars lockade omkring 8 000 besökare under det gångna veckoslutet. Det uppskattar Mikael Kokkonen som är verksamhetsledare för den västnyländska Slow Foodföreningen.
Arrangörerna känner nu att det blir för trångt i de nuvarande festivallokalerna, det vill säga i gamla magasinet och i Kopparsmedjan. En del utställare höll till utomhus.
Förhandlingar med ägarföretaget i Fiskars
Föreningen ska nu förhandla om läget med Fiskarsföretaget som äger fastigheterna i bruket.
- Lokalerna blir kanske lite små då vi blir större och större.
Alla platser inomhus är nu i bruk men det finns fler utställare som vill vara inomhus.
I år var vädret gott med lite sol till och med och värme.
- Men det har hänt att det har regnat och folk vill hellre vara inne än ute den här årstiden, både kunder och försäljare, säger Kokkonen.
- Det blir en ny festival nästa år, det är helt klart. Den blir nog i Fiskars, skulle jag våga påstå.
Föreningen ser Fiskars som en bra plats och Fiskarsföretaget som en god samarbetspartner.
- Vi är gärna där, slår Kokkonen fast.
Föreningen Slow Food Västnyland grundades 2009. Föreningen grundar sin verksamhet på principen om god, ren och rättvis mat.
Slow Foodfestivalen ordnas i Fiskars varje höst sedan 2011. Sedan 2013 ordnas den både på våren och på hösten.