Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradecky tror på favorit i repris: ”Pukki gör på nytt matchens enda mål”

Från 2018
Lukas Hradecky på fotbollslandslagets träningspass.
Bildtext Lukas Hradecky tänker hålla nollan också i fotbollslandslagets tredje match i Nations League.
Bild: Lehtikuva

1–0 hemma mot Ungern efter mål av Teemu Pukki, 1–0 hemma mot Estland efter mål av Teemu Pukki. Gissa hur målvakten Lukas Hradecky tror att det går när fotbollsherrarnas Nations League-äventyr i kväll fortsätter i Tallinn.

– Jag tror att det blir en liknande match som den i Åbo, säger Hradecky till Yle inför Finlands bortamatch mot Estland klockan 21.45 i kväll.

Förra månaden blev det en finländsk 1–0-seger i Kuppis efter ett mål i första halvlek av den formstarka Norwichforwarden Teemu Pukki.

– Matchen avgörs säkert med en liten marginal igen. Jag tror att Teemu på nytt gör det enda målet, säger Hradecky.

Efter sex poäng på två hemmamatcher gäller det för Finland att fortsätta sin starka Nations League-start också på bortaplan. Men på läktarna finns fortfarande väldigt mycket finländskt, upp emot 3000 bortafans förväntas ha gjort den korta resan söderut.

– Det blir fint att få ett sånt stöd. Det gör oss extra motiverade. Nu ska vi hämta hem den tredje raka segern. Om vi visar rätt inställning gör vi det, säger Hradecky.

Tung start för klubben

Sedan de senaste landskamperna har Hradecky hunnit göra sina fem första matcher i Bundesliga för nya tyska klubben Bayer Leverkusen.

Hradecky har hållit nollan två gånger, men överlag har säsongen hittills varit en besvikelse för Leverkusen som bara finns på 14:e plats i serietabellen.

I landslaget är läget det motsatta, tiden med Markku Kanerva som förbundskapten har snarare bjudit på oväntat goda resultat.

– Vi har gått framåt i försvarsspelet – vårt taktiska kunnande har utvecklats. Saker har förbättrats på ett naturligt sätt när spelarna lärt känna varandra bättre, förklarar Hradecky.

"Lätt att lita på utespelarna"

Talande för hur bra Finlands försvar har fungerat är att Hradecky hållit tätt i bägge Nations League-matcherna, utan att för den skull ha tvingats storspela.

– Rätt lugnt har det varit, särskilt många skott har inte kommit. Våra killar har blockerat bollarna bra. Som målvakt har det varit lätt att lita på utespelarna, förklarar Hradecky, som tycker att en av nycklarna varit att laget blivit bättre på att försvara motståndarnas inlägg.

– Det är något vi har ägnat mycket tid åt på träningarna. Det gäller att upprepa det så mycket att saker börjar löpa automatiskt. Nu har det sett bra ut, men det går aldrig att träna för mycket, säger Hradecky.

Finland möter Estland i Tallinn i kväll med start klockan 21.45. På måndag väntar Grekland i Tammerfors.

Diskussion om artikeln