Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Guldet avgörs i sista omgången – HJK har en hand på pokalen efter sent segermål mot Honka

Från 2018
Uppdaterad 13.10.2018 18:00.
Eveliina Summanen lyfts upp av Linda Ruutu efter ett mål mot Honka
Bildtext HJK besegrade Honka och går mot ligaguld.
Bild: Lehtikuva

Essi Sainios segermål i den 90:e minuten kan vara guld värt för HJK. Laget toppar fortsättningsvis tabellen med två poäng före PK-35 och lagen möts i den sista omgången. Det är fint att det är mycket som står på spel, säger backen Maija Saari.

22-faldiga finländska mästarna HJK vann grundserien i damligan och i den övre slutserien har laget haft det väl förspänt i toppstriden. Inför den sista omgången har Helsingforsdamerna också ett gyllene läge att spela hem det första guldet på tretton år.

HJK lyckades efter stora bekymmer ta tre poäng i dagens möte med regerande mästarna Honka på bortaplan. Laget tappade ledningen två gånger i matchen men i den 90:e minuten gjorde Essi Sainio det avgörande målet och HJK vann med 3–2.

– Det här smakar riktigt bra, vi hade en del problem i matchen men vi kämpade till slutet. Det var höga insatser i den här matchen och det syntes på plan, säger HJK-backen Maija Saari till Yle efter matchen.

Kryss ger guld för HJK

Segern gjorde att avståndet ner till tabelltvåan PK-35 fortsättningsvis är två poäng. Vandalaget besegrade i sin tur JyPK med 3–1 i dag.

Damligan avslutas nästa lördag då den sista omgången spelas. Då möts också ettan HJK och tvåan PK-35 i en direkt avgörande match om guldet. För HJK:s del räcker det med ett kryss för att ta guldet medan PK-35 måste vinna.

– Det här är de matcherna som man vill spela. Det är fint att det är mycket som står på spel i den sista omgången, säger Saari.

För Honkas del gäller det att försöka försvara tredje platsen i den sista omgången. Laget möter då Åland United.

Resultat, övre slutserien:

Honka – HJK 2–3
6 min 0–1 Eveliina Summanen
43 min 1–1 Anna Vlasoff
52 min 1–2 Linda Ruutu
68 min 2–2 Milla Punsar
90 min 2–3 Essi Sainio

PK-35 – JyPK 3–1
33 min 1–0 Mette Barck
42 min 2–0 Ashley Riefner
63 min 3–0 Heidi Kollanen
77 min 3–1 Lavdije Begolli

TPS – Åland United 1–0
90+3 min 1–0 Milla Rantamäki

Diskussion om artikeln