Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drama i kvalet till division 1 – GBK föll efter straffar

Från 2018
David Carlsson spelar fotboll i GBK.
Bildtext GBK föll i kvalet till division 1.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

MuSa från Björneborg kommer att spela i division 1 nästa säsong. Laget besegrade GBK från Karleby efter straffar i den andra kvalmatchen. Laget fick därmed revansch för kvalmissen för två år sedan.

GBK och MuSa spelade två ytterst jämna matcher i kvalet till division 1. GBK vann den första matchen på hemmaplan med 1–0 och returmötet på ”Musan Wembley” stod också 1–0 efter 90 minuter.

Matias Koskinen nickade in hemmalagets mål i den 32:a minuten.

Matchen gick sedan hela vägen till straffar. Arjan Goljahanpoor som gjorde segermålet för GBK i den första matchen sköt sin straff i stolpen medan hemmalagets samtliga fem straffskyttar gjorde mål.

Därmed är det MuSa som kommer att spela i division 1 nästa säsong. Senast laget spelade på näst högsta nivå i Finland var 2001.

Det här var inte första gången som MuSa var inblandat i ett straffdrama i kvalet till division 1. För två år sedan föll laget mot Gnistan just efter straffar.

Nylund höll GBK med i matchen

MuSa förde spelet under stora delar av matchen och skapade också de farligaste målchanser. GBK lyckades hålla sig kvar i matchen tack vare målvakten Olli Nylund. Nylund gjorde flera viktiga räddningar då MuSa pressade för ett segermål.

Karlebylaget fick också spela hela förlängningen med tio man på plan. Den spelande tränaren Chris Corcoran fick rött kort efter en duell med Joni Lämsä i den 86:e minuten. På basen av reprisbilderna ett väldigt tufft domslut.

I slutet av förlängningen var MuSa väldigt nära ett segermål men Rudi Dieters frispark gick klockrent i stolpen.

Även TPV kommer att spela i division 1 nästa säsong. Laget slog MyPa i kvalet.

Resultat:

MuSa – GBK 1–0
32 min 1–0 Matias Koskinen

Straffar:

MuSa: Rudi Dieter O
GBK: Jussi Roiko O
MuSa: Joni Lämsä O
GBK: David Carlsson O
MuSa: Jesse Junnila O
GBK: Juho Alasuutari O
MuSa: Samu-Petteri Mäkelä O
GBK: Arjan Goljahanpoor X
MuSa: Ronald Karlsson O

Diskussion om artikeln