Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dags för ny Schumacher i formel 1? Sonen Mick får superlicensen efter totalsegern i formel 3

Från 2018
Uppdaterad 13.10.2018 22:21.
Mick Schumacher håller upp segerpokalen
Bildtext Mick Schumacher vann europeiska formel 3-serien.
Bild: Sven Simon/ All Over Press

19-årige Mick Schumacher har säkrat titeln i det europeiska formel 3-mästerskapet. Tysken vann titeln då han slutade tvåa i Hockenheim på lördagen. Jag lever drömmen just nu, säger han.

Michael Schumacher vann sju VM-titlar under sin karriär och klassas som sportens största genom tiderna. Snart kan en ny Schumacher vara på väg in i formel 1.

Michaels 19-årige son Mick säkrade på lördagen titeln i det europeiska formel 3-mästerskapet. Poängen som han har kört in berättigar till den superlicens som krävs för att få tävla i formel 1.

– Det är svårt att sätta ord på känslan. Jag lever drömmen just nu. Vi har jobbat så hårt under hela säsongen, starten var inte bra men vi har lyckats gå framåt. Jag har fått så mycket stöd av stallet, säger han enligt Autosport.

I dagens andra tävling i tyska Hockenheim slutade han tvåa och det räckte för att ta hem totalsegern. Mick Schumacher har vunnit åtta av 29 tävlingar och varit på pallen sammanlagt tretton gånger den här säsongen.

Schumacher debuterade i formel 3 förra säsongen och slutade då på tolfte plats i sammandraget.

F1 redan nästa säsong?

Tidigare i höst förekom det rykten om att bland annat Toro Rosso skulle vara intresserade av Schumacher då han får sin licens. Enligt medieuppgifter kunde han vara en tänkbar ersättare till Brendon Hartley.

Det har ändå Red Bulls rådgivare Helmut Marko förnekat.

– Han är inte på vår lista, sade Marko till Auto Bild för en dryg månad sedan.

När och om Mick Schumacher kommer att köra i formel 1 får ändå framtiden utvisa.

Diskussion om artikeln