Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formstarka Djokovic vann igen – nära att återvända till rankingetta

Från 2018
Uppdaterad 14.10.2018 16:00.
Novak Djokovic jublar.
Bildtext Novak Djokovic har under de senaste månaderna återvänt till den absoluta världstoppen.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press

Ända sedan sommarens seger i Wimbledon har Novak Djokovic varit så gott som oslagbar och kan snart störta Rafael Nadal från tennistronen. I Shanghais mastersfinal besegrade Djokovic Borna Coric.

Ännu i början av sommaren låg Novak Djokovic på 22:a plats i världsrankingen men nu är han ytterst nära att återvända till första plats i ATP-rankingen.

Efter att ha återfunnit storformen och självförtroendet i Wimbledon har Djokovic förlorat bara en match. Sedan mästerskapet i London har Djokovic vunnit US Open samt mastersturneringarna i Cincinnati och nu i Shanghai.

Serben var i överlägsen form genom hela turneringen och tappade inte ett enda set.

6–3, 6–4-finalsegern över Borna Coric innebär att Djokovic kommer att klättra till andra plats i världsrankingen, förbi Roger Federer som förlorade mot Coric i semifinalen i Shanghai.

Djokovic har vunnit 18 matcher i följd och masterstiteln var hans 32:a i karriären. Totalt har han vunnit 72 turneringar.

Nära att återvända till etta

Bara världsettan Rafael Nadal ligger framför Djokovic i rankingen men spanjorens försprång krymper nu till endast 215 poäng.

Om två veckor inleds mastersturneringen i Paris där Djokovic inte har några rankingpoäng att försvara.

Då får han en bra chans att ta över världslistans första plats av Nadal som inte har spelat sedan US Open där han tvingades avbryta i semifinalen mot Juan Martin del Potro.

Djokovic var världsetta senast för ganska jämnt två år sedan. Efter det har han plågats av problem med armbågen och det talades också om att han tappade glöden efter att äntligen ha lyckats erövra de Franska öppna 2016.

Diskussion om artikeln