Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kapanens grymma form väcker debatt i Toronto – nu talar sensationen ut om kompisdilemmat: ”Försöker inte ta Nylanders plats”

Från 2018
William Nylander och Kasperi Kapanen.
Bildtext William Nylander och Kasperi Kapanen.
Bild: Getty Images

Kasperi Kapanen har varit glödhet som ytter i Auston Matthews kedja. Men vad innebär det för William Nylanders kontraktförhandlingar? Experterna talar redan om spelaraffärer, men Kapanen själv vill helst se kompisen tillbaka i laget.

Den 8 oktober fick Kasperi Kapanen hoppa in i en ny roll då Toronto spelade mot Chicago. Mitt i den första perioden befordrades den vindsnabba yttern till Auston Matthews kedja och noterades genast för ett mål och en assist.

Två dagar senare blev det två assist mot Dallas. I helgen blev det 1+1 mot Washington. I går blev det två mål mot Los Angeles. Kapanen har varit glödhet.

Men för William Nylander, som fortfarande förhandlar om en kontraktförlängning, kan formbeskedet ändå innebära huvudbry. Kanadensiska TSN:s expertpanel talar redan om att sälja anfallaren.

– Ifall Kapanen fortsätter att spela lika bra så måste Toronto sälja någondera, slår NHL-skribenten Darren Dreger fast.

Nylander lagkamrat med Sebastian Aho? Inte om Kapanen får bestämma

Enligt experterna kan Kapanen nämligen vänta sig en årslön på kring 5 miljoner dollar per säsong, vilket tillsammans med ett nytt kontrakt för Auston Matthews och Mitchell Marner inte går ihop med ytterligare ett fett kontrakt med William Nylander.

Frågar man Pierre LeBrun kan ett annat ”finskt” lag bli aktuellt för Nylander.

– Carolina har förmånliga toppbackar med långa kontrakt, som Toronto vill ha, säger han.

Frågar man Kapanen själv hoppas han verkligen inte på att ta Nylanders plats i den spelande uppsättningen.

– Just nu löper spelet på bra med killarna. Vem vet vad som kommer att hända när Nylander kommer tillbaka. Jag är inte här för att ta hans plats. Han är min bästa vän, som en bror för mig. Jag hoppas att han är tillbaka snart, säger Kapanen till TSN.

Håller kontakt – hyllas av Babcock och Matthews

Kapanen berättar också att han hållit kontakt med sin tidigare rumskompis.

– Jag textade honom senast i morse och frågade hur han mår och han svarade att allt är okej. Jag tränger mig inte på honom utan han vet att jag finns här för honom om han behöver hjälp eller stöd, säger Kapanen.

Tränaren Mike Babcock är naturligtvis nöjd med vad Kapanen har visat på isen.

– Han har utnyttjat läget och spelet flyter på. Det är kul för honom och bra för laget, säger Babcock som tillägger att han inte tänker spekulera kring hur kedjorna formas ifall Nylander ansluter till laget igen.

NHL:s poängligaetta Auston Matthews hyllar också sin nya kedjekamrat för TSN.

– Han är en nyckelspelare för oss just nu. Ni har alla sett vad han kan göra på isen de här senaste matcherna. Han är en dynamisk spelare som kan öppna upp luckor i fältet för oss andra med sin snabbhet.

Diskussion om artikeln