Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Byggnader i centrala Stockholm spärrades av – flera personer har sanerats

Från 2018
Uppdaterad 17.10.2018 19:37.
Polis med gasmask och brandman står innanför det avgränsade området i Östermalm där ett företag tagit emot en försändelse innehållande pulver.
Bild: EPA-EFE/Janerik Henriksson

En försändelse innehållande något slags pulver har skickats till ett företag på Östermalm. Polis och räddningstjänst är på plats för att kontrollera försändelsen och sanera personer som varit i kontakt med den.

Området kring den berörda adressen på Ingmar Bergmans gata är avspärrat. Avspärrningen påverkar några busslinjer.

Karta där Ingmar Bergmans gata, Nybrogatan och Dramaten är utmärkta.
Bildtext Området vid korsningen mellan Ingmar Bergmans gata och Nybrogatan spärrades av till följd av den märkliga försändelsen.

– Om det är så att allmänheten ser skyddsmasker så är det för att man tar det säkra före det osäkra, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till SVT.

Enligt Stockholmspolisen finns det inga uppgifter om personskador. Personerna som varit i kontakt med pulvret uppges ha genomgått sanering och skickats till sjukhuset för kontroll.

Polis klär en annan i skyddsdräkt.
Bildtext Skyddskläder används under utryckningen.
Bild: EPA-EFE/Janerik Henriksson

Enligt svenska medier befann sig nio personer i rummet när brevet öppnades. SVT rapporterar att personen som öppnade försändelsen upplevde stickningar i halsen och att två andra fick svårt att andas.

Räddningstjänsten och polisen bedömer i nuläget att det inte är fråga om ett farligt ämne.

Polisen utreder händelsen som olaga hot mot grupp.

Diskussion om artikeln