Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Seger och förlust för Finlands två bästa dampar i beach volley: "Vi går all in"

Från 2018
Riikka Lehtonen ångar på i EM tillsammans med Niina Ahtiainen.
Bildtext Riikka Lehtonen ångar på i Las Vegas tillsammans med Niina Ahtiainen.
Bild: imago/Beautiful Sports/ All Over Press

Riikka Lehtonen och Niina Ahtiainen inledde beach volley-säsongen med seger i Las Vegas. Det kinesiska paret Fan Wang / Chen Xue var chanslösa mot finländarna som vann med siffrorna 21–15, 21–17.

– Fin seger över Kina. Vi spelade ett glatt och modigt spel och försvaret fungerade. På fredag får vi chans till revansch mot Brasiliens (Maria) Antonelli och Carolina (Solberg Salgado). Vi går "all in", säger Ahtiainen på volleybollsförbundets webbplats.

Tack vare segern avancerade Lehtonen och Ahtiainen till de 24 bästa i den fyrastjärniga FIVB World Tour-turneringen. I matchen mot Brasilien står gruppsegern på spel, och därmed en plats i den andra omgången i lottningen.

Förlust blev det däremot för Finlands andra par, Taru Lahti-Liukkonen och Anniina Parkkinen. De hade två matchbollar i tredje set men de lettiska motståndarna Anastasija Kravcenoka / Tina Graudina vände och vann de tre sista poängen. Hela matchen till Lettland med siffrorna 21–16, 19–21, 17–15.

Men Lahti-Liukkonen och Parkkinen får en chans till. Ett avancemang från gruppspelet står på spel när de på fredag tidig kväll finsk tid möter det kinesiska paret MeiMei Lin / Lingdi Zhu.

Diskussion om artikeln