Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagets glädjebesked: Pukkis skada inte allvarlig

Från 2018
Teemu Pukki.
Bildtext Teemu Pukki har varit i stekhet form under hösten.
Bild: Lehtikuva

Norwich-tränaren Daniel Farke kommer med lugnande besked. Teemu Pukki ska inte bli borta länge – och därmed finns det stora chanser att anfallaren kan spela för Finland i november.

Inte ens en kvart hade gått i Finlands Nations League-match mot Grekland då Teemu Pukki tvingades kliva av. Pukki såg rejält bekymrad ut när han byttes ut med en lårskada.

Nu kommer ändå glädjebesked för landslaget. Norwich-tränaren Daniel Farke uttalade sig om sin formstarke anfallare under dagens presskonferens inför helgens bortamöte med Nottingham Forest.

– Teemu Pukki kommer att missa två–tre veckor med en lårskada. Det är en liten skada där, men det kunde vara värre, säger han på klubbens webbplats.

Enligt Farke kommer Pukki att missa matchen mot Nottingham och även tisdagens möte med Aston Villa är uteslutet. Däremot finns det viss förhoppning om att finländaren ska kunna vara med igen mot Brentford den 27 oktober.

"Är viktig för Finland"

Det skulle betyda att Pukkis medverkan i landslagets två avslutande Nations League-matcher i mitten av november (borta mot Grekland och Ungern) inte skulle vara i fara.

Farke kastar ingen skugga över Finlands sätt att matcha anfallaren.

– Vi var väldigt försiktiga med honom på träning före landslagspausen och därför kunde han starta många matcher. Det är alltid en stor ära att spela för sitt land och Teemu är viktig för Finland. De ville verkligen spela honom och jag kan inte klaga över skadan. Vi måste ta hand om den.

Avgjort tre Nations League-matcher

Pukki flyttade till Championship-klubben i somras och har fått en pangstart. På sina tolv första matcher i Norwich har han gjort fem mål.

Dessutom har Pukki varit glödhet i landslaget. Han blev matchvinnare i Finlands tre 1–0-segrar under första halvan av Nations League-gruppspelet.

Efter 2–0-triumfen mot Grekland i måndags har Finland ett drömläge att ta hem sin Nations League-grupp och samtidigt säkra en playoff-plats till EM.

Diskussion om artikeln