Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chefstränaren Kaj Kekki om kvällens EM-kvalmotståndare: "Fysiskt lag, men kanske inte det snabbaste"

Från 2018
Uppdaterad 24.10.2018 13:02.
Kaj Kekki, 2018.
Bildtext Kaj Kekki har ett svårt uppdrag framför sig.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Lätt blir det inte. Inte minst för att landslaget haft rejält med oflyt med skador på sistone. På onsdagskvällen ställs ett aningen vingklippt finländskt herrlandslag i handboll mot Tjeckien som kom på sjätte plats i EM 2018.

– Att Tjeckien är EM-sexor berättar säkert tillräckligt om motståndaren. Vi försöker få ut allt av våra egna spelare och ser hur långt det räcker, säger handbollslandslagets chefstränare Kaj Kekki.

Dess värre tvingas Kekki operera utan några av sina viktiga pjäser som Nico Rönnberg och Richard Sundberg. Däremot är Max Granlund med i truppen mot Tjeckien, trots vissa tidigare dubier.

– Precis som våra övriga motståndare i gruppspelet är Tjeckien ett ganska fysiskt lag, men kanske inte det snabbaste. (I träningsmatcherna) mot Japan fick vi bra träning i att spela mot ett väldigt rörligt försvar. Hur som helst måste vi vara alerta i försvaret så att vi kommer åt att kontra snabbt.

Matchen går av stapeln i Plzen i Tjeckien. Efter matchen kommer landslaget tillbaka till Finland för att förbereda sig för den andra gruppspelsmatchen mot Vitryssland som spelas i Vanda på lördag klockan 16.

Gruppens fjärde lag är Bosnien och Hercegovina.

Hela EM-kvalschemat hittar ni här.

Diskussion om artikeln