Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubbikonen tvingades bort från Inter – Bahne dundrar mot ledningen: "Helt ofattbar lösning"

Från 2018
Uppdaterad 25.10.2018 12:02.
Ari Nyman, FC Inter.
Bildtext Ari Nyman har spelat sin sista match i FC Inter.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Med mindre än två veckor kvar på kontraktet fick Ari Nyman beskedet att han inte får fortsätta i FC Inter. Det får Magnus Bahne att se rött. "Han var en av spelarna som presterade jämnast i ett lag som har underpresterat rejält", säger förre målvakten till EOM.

När FC Inter spelade sin sista hemmamatch för säsongen i söndags tog också en era slut. Ari Nyman byttes ut i slutminuterna mot FC Honka och tog farväl av Åbopubliken.

Nyman har spelat över 400 matcher i Inters tröja och aldrig representerat en annan finländsk klubb. Efteråt avslöjade 34-åringen att han gärna hade fortsatt.

– Jag finner inte ord. Det här var inte mitt beslut och jag förväntade mig inte det. Just nu är det svårt att se att karriären åtminstone fortsätter på den här nivån, sa han.

Ingen från ledningen tackade

Bara tre dagar före matchen hade Nyman fått beskedet att han inte får ett nytt kontrakt. Det får före detta Inter-målvakten Magnus Bahne att gå i taket.

I en intervju för tidningen EOM dömer han ut klubbledningens hantering av Nyman och andra klubbikoner fullständigt.

– Det är en helt ofattbar lösning att inte ge Ari Nyman en förlängning. Utan att se genom några glasögon var han genomgående en av spelarna som presterade jämnast i ett lag som har underpresterat rejält, säger Bahne.

Magnus Bahne
Bildtext Magnus Bahne avslutade karriären för tre år sedan.
Bild: Tomi Hänninen

Bahne tar också fram hur klubben hanterade avtackningen av Nyman som fick blommor före avspark.

– Det sa en del att ingen från den högsta ledningen var där, fast de var på plats för att följa matchen. Det handlade ändå om den spelare som Inter har fått mest pengar för när man har sålt.

Spelat i 27 matcher

Inför säsongen trodde många att Inter skulle kriga i toppen, men säsongen har varit tung och inför den sista omgången ligger laget åtta. I våras räddade laget säsongen en aning med att vinna cupen.

Under året har Nyman spelat i 27 av ligamatcherna.

Bahne anser också att Inters sätt att hantera profilerna i laget ger en bild av ett generellt problem i finländska klubbar. När spelkarriären tar slut lämnas man vind för våg.

– Man skulle tro att klubbar skulle vara intresserade av människor som arbetat där. Man skulle kartlägga spelarnas kunskaper så att klubbarna skulle kunna dra nytta av det.

Diskussion om artikeln