Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter succén i Nations League – nytt lyft för fotbollslandslaget

Från 2018
Uppdaterad 25.10.2018 15:05.
Fotbollslandslaget firar.
Bildtext Finland jublade rejält efter triumfen mot Grekland tidigare i oktober.
Bild: All Over Press

Nations League-framgångarna syns på den färska världsrankningen. Finland fortsätter att klättra och ligger nu på den högsta placeringen på flera år.

Det senaste året har inneburit en tydlig justering i fotbollslandslagets formkurva. Finland har en förlust på det senaste året och åtta raka tävlingsmatcher utan nederlag.

Den här hösten har startat strålande med fyra raka segrar i nya Nations League – senast med 1–0 mot Estland och 2–0 mot Grekland – och landslaget är nära gruppsegern inför avslutningen i november.

Det här ger också utslag på världsrankningen. När internationella fotbollsförbundet Fifa presenterade den färska rankningen i dag tog Finland ett nytt kliv uppåt.

Nu befinner sig Markku Kanerva & Co på 56:e plats, vilket är två pinnhål bättre än för en månad sedan. Totalt har Finland gått från plats 68 till 56 under 2018.

Klättrat successivt

Landslaget har successivt klättrat uppåt efter att Hasse Backe lämnade posten som förbundskapten i slutet av 2016. Man får gå tillbaka till slutet av 2015 – då Kanerva också ledde Finland – för att hitta en notering som slår nuläget. Då var Finland 43:e på rankningen.

På rankningen ligger Finlands Nations League-motståndare till så här: Grekland är 42:a, Ungern är 55:e och Estland 98:e.

Belgien är etta på rankningen, Frankrike är tvåa och Brasilien trea.

Danmark är bäst i Norden med en tiondeplats. Sverige ligger 17:e, Island 36:e och Norge 48:e.

Se hela rankningen här.

Markku Kanerva intill ett fotografi på Glen Kamara.

Häpnadsväckande medvind för fotbollslandslaget – hur långt kan det bära?

Det trettionde avsnittet undantagsvis ut på tisdagen.

Diskussion om artikeln