Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Hans första touch är som en trampolin” – rivalen kritiserar Usain Bolts fotbollsfärdigheter

Från 2018
Usain Bolt.
Bild: AAP Image

Usain Bolts framtid som fotbollsspelare är oklar. Världens snabbaste man förhandlar med australiensiska klubben Central Coast Mariners, men om man frågar Irlands tidigare landslagsspelare Andy Keogh så hör Bolt inte hemma på den här nivån.

Usain Bolt gjorde två mål för Central Coast Mariners i en träningsmatch för två veckor sedan. Men efter att ligasäsongen sparkat igång har Bolt varken spelat eller tränat med laget.

Mariners är intresserade av att fortsätta samarbetet med den tidigare sprinterkungen men precis hur det skulle se ut är oklart.

Klubben har sagt att Bolt nog gått framåt under sin tid med laget men att han ännu behöver en hel del individuell träning.

Andy Keogh som spelar för rivaliserande laget Perth Glory tycker inte att Bolts talanger räcker för att spela i den australiensiska ligan.

– Det är kul att ligan får mycket uppmärksamhet, men jag tycker inte att han hör hemma här. Jag tror inte att han kommer att klara sig som fotbollsspelare, säger Keogh till Off the ball.

"En fars"

Keogh som också spelat för Irlands landslag är inte övertygad av Bolts talanger trots att han blixtrat till stundvis.

– Han har visat att han har en aning potential men att han skulle spela på den här nivån vore ett litet hån mot proffsen i ligan. Det är okej från ett marknadsförningsperspektiv men från fotbollsperspektivet är det en fars.

– Hans första touch är som en trampolin. Om någon tycker att han tillför något fotbollsmässigt så borde den personen inte vara i en ställning där man fattas sådana beslut, säger Keogh.

Central Coast Mariners har meddelat att klubben förhandlar med Bolt men att situationen inte är enkel. Mariners behöver finansiellt stöd utifrån för att kunna anlita jamaikanen.

Diskussion om artikeln