Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bundesliga-debuten undanstökad: Fredrik Jensen hoppade in då Augsburg bortaslog Hannover

Från 2018
Fredrik Jensen i farten mot Mikel Balenziaga.
Bildtext Fredrik Jensen i farten för Augsburg.
Bild: Lukas Barth-Tuttas / EPA-EFE / All Over Press

Landslagsspelaren Fredrik Jensen har gjort sin debut i tyska Bundesliga. Efter en lång skadevila fick Jensen hoppa in då hans FC Augsburg slog Hannover med 2–1 på bortaplan. Kul att inleda med seger, säger spelaren själv.

Fredrik Jensen lämnade Finland för spel i FC Twentes juniororganisation sommaren 2013.

Efter att det stod klart att den holländska klubben skulle degraderas till den nästhögsta serienivån tog Jensen sitt pick och pack och styrde kosan mot FC Augsburg i tyska Bundesliga.

Sejouren i Tyskland fick ändå en tråkig inledning. Bara dagar förrän ligasäsongen skulle köra igång åkte Jensen på en vristskada och tvingades vila i nästan två månader.

I början av oktober hittades Jensen på bänken då Augsburg spelade mot Borussia Dortmund. På lördagen var det äntligen dags för debut.

"Nu ska vi gå vidare i cupen"

Med 2–0 på tavlan borta mot Hannover fick Jensen hoppa in i den 68:e spelminuten.

Hemmalaget reducerade till 1–2 bara fyra minuter senare, men klarade inte av att kvittera matchen. Istället tog Augsburg sin första seger på fyra matcher.

– Vi har en ”engelsk vecka” på kommande med cupmatch mitt i veckan, så det kändes bra att inleda den med en seger. Nu ska vi gå vidare i cupen, säger ligadebutanten Jensen på klubbens hemsida.

Augsburg ställs mot Mainz i sextondelsfinalen av DFB Pokal på tisdag. I och med segern över tredjejumbon Hannover steg Augsburg upp till åtta i Bundesliga.

Bayern München lyckades i sin tur knappa in på ligaledande Borussia Dortmunds försprång i ligan. Dortmund kryssade med 2–2 hemma mot Hertha Berlin, medan Bayern lyckades bortaslå Mainz med 2–1.

München-klubben ligger två poäng efter de gulsvarta rivalerna från Dortmund i Bundesligatabellen.