Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hela Leicester i sorg efter tragiska helikopterolyckan – känslosam Schmeichel: "Jag är helt förkrossad"

Från 2018
Uppdaterad 30.10.2018 07:39.
Kasper Schmeichel.
Bildtext Jamie Vardy och Kasper Schmeichel är två av spelarna som sörjer.
Bild: EPA

Leicester City är i sorg efter helikopterkraschen där ägaren dog. Under dagen har det varit gripande bilder när familjemedlemmar och spelare besökt olycksplatsen för att hedra Vichai Srivaddhanaprabha. Även Theresa May sänder kondoleanser till de anhöriga.

”Jag kan inte tro att det här händer. Jag är helt förkrossad. Jag kan inte tro på det jag såg i går kväll.”

Så inleder Kasper Schmeichel ett känslosamt inlägg på sitt Instagramkonto. Den danske målvakten hyllar Leicester Citys döde ägare Vichai Srivaddhanaprabha på alla tänkbara sätt.

”Jag har aldrig mött en man som dig. Så hårdjobbande, så passionerad, så snäll och så generös. Du hade tid för alla.”

"Du kommer aldrig att få veta hur mycket du betydde för mig och min familj. Jag är så hedrad och priviligerad att ha varit en liten del av ditt liv."

Schmeichel är en av många som hedrar minnet av Srivaddhanaprabha. I dag var en sorgens dag i Leicester och många besökte olycksplatsen utanför arenan King Power Stadium, där thailändarens helikopter kraschade efter lördagens match mellan Leicester och West Ham. Totalt dog fem personer i olyckan.

Frun och sonen grät

Bland de som kom till arenan i dag fanns spelare och tränare från Premier League-laget, supportrar och inte minst Vichai Srivaddhanaprabhas familj. Frun Aimon och sonen Aiyawatt grät öppet när de lade ner blommor.

Leicester City, helikopterkraschen.
Bildtext Ägarens anhöriga är i sorg.
Bild: EPA

Hela olycksplatsen förvandlades till ett hav av blommor, speltröjor och halsdukar. Den döde ägaren var väldigt populär i Leicester och ägarens familj lade också ner en blomsterkrans inne på arenan.

– Ord kan inte beskriva hur jag känner. En rakt igenom fantastisk, snäll man som kommer att vara saknad av alla, säger Leicesters mittback Harry Maguire.

– Det kommer inte att finnas ett torrt öga hos någon i klubben i dag, säger klubbens ambassadör Alan Birchenall.

Theresa May deltar i sorgen

Många fotbollsklubbar runt om i världen har skickat kondoleanser via sociala medier. Internationella fotbollsförbundets ordförande Gianni Infantino och europeiska fotbollsförbundets ordförande Aleksander Ceferin finns också bland de som delar sorgen.

– Europeisk fotboll är djupt sorgset av att höra om Vichai Srivaddhanaprabhas tragiska död och de fyra andra personer som miste livet, säger Ceferin.

Vichai Srivaddhanaprabha.
Bildtext Vichai Srivaddhanaprabha var omtyckt i Leicester.
Bild: AFP / Lehtikuva

Även Storbritanniens premiärminister Theresa May har skickat kondoleanser till Leicester. Prins William, som är president i engelska fotbollsförbundet, säger att han har känt Srivaddhanaprabha i många år.

– Han gjorde så mycket för fotbollen och inte minst för Leicester Citys magiska 2016. Han kommer att saknas av alla fotbollssupportrar och alla som hade turen att känna honom.

Under Srivaddhanaprabhas ledning tog Leicester City sensationellt hem Premier League säsongen 2015–2016.

Supportrar lägger blommor utanför Leicesters hemmaarena.

Leicester bekräftar: Ägaren omkom i helikopterkraschen

Klubben väljer att ställa in matcher på grund av olyckan.

Diskussion om artikeln