Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Segersviten sprack för Jokerit – KHL:s bästa lag avgjorde med snabba mål

Från 2018
Uppdaterad 31.10.2018 19:43.
Janis Kalnins, Jokerit.
Bildtext Janis Kalnins släppte in tre puckar när Jokerit föll.
Bild: All Over Press

KHL-höstens bästa lag såg till att Jokerits bortaresa startade tungt. Helsingforslaget fick en drömstart, men den var kvickt ett minne blott när Avtomobilist Jekaterinburg knäckte gästerna.

Jokerit startade den en vecka långa bortaturnén, som innehåller fyra duster, med fem raka segrar i ryggsäcken. Men mot hela KHL:s poängbästa lag blev det ingen förlängning av den sviten.

Avtomobilist Jekaterinburg leder den östra konferensen i ligan och befäste den positionen efter 3–1-vinsten mot gästerna från Helsingfors. Det var andra gången den här hösten som Jokerit åker på stryk mot Avtomobilist – och ryssarna har faktiskt bara förlorat en enda gång hittills.

Jokerit fick en pangstart när Marko Anttila dunkade in säsongens åttonde fullträff, men mer än så blev det inte. Ilja Krikunov kvitterade och i andra perioden avgjorde hemmalaget.

Inom loppet av tre minuter i mitten av matchen prickade Nigel Dawes och Dan Sexton in målen som krävdes för att slå Jokerit.

– Vi startade starkt och borde ha gjort fler mål, men i andra perioden hade vi en tung fas. De hade en grym målvakt som vi inte lyckades överlista och därför blev det inga poäng, säger Jokerits tränare Lauri Marjamäki på klubbens webbplats.

Närmast väntar Metallurg Magnitogorsk för Jokerits del. Den matchen spelas på fredag.

Resultat:

Avtomobilist Jekaterinburg–Jokerit 3–1 (1–1, 2–0, 0–0)
8.49 0–1 Marko Anttila (Mika Niemi)
13.43 1–1 Ilja Krikunov (Dan Sexton)
27.53 2–1 Nigel Dawes (Ivan Visjnevskij)
30.57 3–1 Dan Sexton (Jakub Kovar)

Diskussion om artikeln