Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL:s nya besked om OS-spel: "Det avbryter vår säsong på ett hemskt sätt"

Från 2018
Gary Bettman.
Bildtext Gary Bettman är på plats i Helsingfors.
Bild: All Over Press

NHL-spelare i nästa OS-turnering verkar vara en avlägsen dröm. Åtminstone om NHL:s kommissionär Gary Bettman får bestämma. ”OS avbryter vår säsong på hemskt sätt”, säger han i Helsingfors.

Det allra mesta tyder på ett bestämt OS-nej från NHL:s sida. Det är kontentan av NHL-kommissionären Gary Bettmans presskonferens i Finland i samband med matcherna mellan Florida Panthers och Winnipeg Jets.

Efter fem raka olympiska hockeyturneringar med världens bästa spelare fick de inte delta förra vintern i Pyeongchang. När det blir OS-hockey i Peking 2022 verkar det bli samma sak.

– Klubbarnas och ägarnas inställning är den samma som det var inför Pyeongchang. OS avbryter vår säsong på ett hemskt sätt, säger Bettman.

– Vi har varit med i flera OS och det har varit knepigt och inte speciellt lyckat.

Inga NHL-matcher i Finland nästa år

Bettman kom med ytterligare ett besked som knappast gör finländska hockeysupportrar på så gott humör. Nästa säsong blir det med all sannolikhet inte NHL-matcher i Finland.

– Vi tänker oss två grundseriematcher i Prag och Stockholm i november, men jag kan inte berätta om datum eller lag.

I höst spelas de första NHL-matcherna på finländsk mark sedan 2011.

– Om det inte blir matcher nästa år, så kanske året efter, säger Bettman.

Biljetterna till de två dusterna i Helsingfors såldes på några minuter. Bettman konstaterar att det är kul för stjärnor som Aleksander Barkov och Patrik Laine att få chansen här.

– Det är fint att de här unga superstjärnorna får komma till Finland för att spela.

Diskussion om artikeln