Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Dödsfallen har chockat oss" – nu ska Leicester hedra minnet av den omtyckte ägaren

Från 2018
Uppdaterad 01.11.2018 21:14.
Leicester sörjer ägarens död.
Bildtext Leicester sörjer ägarens död, men på lördag spelar Premier League-laget igen.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Sorgen i Leicester är stor efter ägarens död. Tränaren medger att veckan har varit en av de värsta i klubbens historia. ”Vi har inte tänkt på att spela fotboll den här veckan.”

Sedan i lördags har Leicester haft sorg. Omtyckte ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter kraschade utanför Leicester Citys hemmaarena efter Premier League-mötet med West Ham, thailändaren och fyra andra personer dog i olyckan.

Spelare, ledare, familjeanhöriga och supportrar har sörjt. Nu säger Leicester City-tränaren Claude Puel att de gångna dagarna har varit några av de tyngsta i hans liv.

– Utan tvekan har det varit en av de värsta veckorna som den här fotbollsklubben har upplevt. De tragiska dödsfallen har chockat oss och vi tänker på Vichais och de andras familjer som har förlorat en älskad person, säger Puel enligt nyhetsbyrån AFP.

Leicester sörjer ägarens död.
Bildtext Claude Puel (andra från vänster) säger att veckan har varit tuff.
Bild: EPA

Lagets cupmatch mot Southampton ställdes in, men på lördag blir det ligamatch mot Cardiff City.

– Vi har inte tänkt på att spela fotboll den här veckan. Men i helgen och alla matcher efter det spelar vi för att hedra en person som gjorde så mycket för klubben.

"Resultatet är inte viktigt"

Srivaddhanaprabha ledde Leicester under den sagolika säsongen 2015–2016. Klubben tog hem Premier League med små resurser – och bland annat därför var thailändaren mycket omtyckt bland fansen.

– Spelarna är förkrossade. De har en lång historia med ägaren. Vi har ett ansvar för minnet av det jobb som han gjorde, säger Puel.

– Resultatet betyder inget, men jag är övertygad om att spelarna kan göra sitt bästa efter att jag har sett dem på träning.

Åker tåg till Cardiff

Spelarna har också bestämt att laget låter flygplanet stå kvar i garaget. I stället kommer man att resa med tåg till Wales för att spela bortamatchen.

Allt för att hedra Vichai Srivaddhanaprabha.

– Han gjorde den här klubben till en familj. Att se alla hälsningar, blommor och tröjor utanför arenan den här veckan visar hur många människor han berörde, säger Puel.

– Jag har aldrig känt mer stolthet för att vara tränare för Leicester. Alla har visat hur speciell klubben är.

Vichai Srivaddhanaprabha kommer att begravas i Thailand på lördag och enligt BBC kan begravningen ta upp till en vecka.

Alla helgens Premier League-matcher kommer att inledas med en tyst minut före avspark och alla spelare kommer att bära svarta sorgband.

Supportrar lägger blommor utanför Leicesters hemmaarena.

Leicester bekräftar: Ägaren omkom i helikopterkraschen

Klubben väljer att ställa in matcher på grund av olyckan.

Diskussion om artikeln