Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Revanschläge för Cocks – nu med både Rönnberg och Tamminen i elden

Från 2018
Uppdaterad 03.11.2018 14:59.
Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll: Cocks - Elverum (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Cocks Champions League-äventyr fortsätter med hemmamatch mot Elverum. I motsats till bortamötet mot de norska mästarna finns duon Rönnberg & Tamminen med i laguppställningen.

Vad?

Matchen är den sjätte för både Cocks och Elverum i årets Champions League. Cocks väntar ännu på sin öppningsseger och ligger femma i grupp D. Elverum har mäktat med tre triumfer på sina fem matcher men ligger trots det på plats fyra efter Dinamo Bukarest, Ademar León och Wisla Plock.

För norrmännen gäller det att ta full poängpott i Vanda för att vara med i kampen om placeringarna ett och två som berättigar till en slutspelsplats.

Cocks har kryssat i två av sina fem matcher och haft goda chanser att vinna hela fyra av sina inledande matcher. Förlusterna mot Bukarest och Elverum kom med uddamålet och endast polska ligatvåan Plock körde över Cocks med sexton måls marginal.

Vem?

Elverum är en bekant motståndare för Cocks då lagen möttes i den senaste omgången i medlet av oktober. Den gången saknade Cocks lagkaptenen Teemu Tamminen som hade låtit operera bort en visdomstand ett par dagar före matchen mot Andreas Rönnbergs och Leonel Ojalas gamla klubb.

På grund av den smala spelartruppen och skadorna på André Udd, Theo Westerlund och Yuri Lukyanchuk hade Cocks endast tio utespelare och två målvakter i protokollet.

Nu är Tamminen tillbaka och även Nico Rönnbergs onda axel är i skick efter att vänsterbacken missade förra veckans EM-kvalmatcher mot Tjeckien och Vitryssland. Udd, Westerlund och Lukyanchuk missar även hemmamatchen mot Elverum, precis som ljumskskadade landslagsyttern Roni Syrjälä. Så någon trängsel kommer det inte att uppstå på Cocksbänken den här gången heller.

Elverum vann hemmamatchen den 14 oktober med 28–27 trots att Cocks ledde med två mål med dryga tre minuter kvar att spela. Nico Rönnberg spelade fram ett friläge åt Aliaksandr Tsitou under matchens sista sekunder men Elverums målvakt Morten Nergaard räddade vitryssens avslut.

När?

Matchen mellan Cocks och Elverum börjar klockan 16 i Vanda. Sändningen i TV2 och på Arenan startar klockan 15.55.

Kristian Karlsson refererar matchen på svenska tillsammans med expertkommentator Ken Sirenius. Petri Sjöblom och Tomi Salminen refererar på finska.

Cocks spelar sin följande CL-match nästa veckas söndag då Riihimäkilaget möter gruppjumbon Wacker Thun från Schweiz. Även den matchen spelas i Vanda och visas också på Yle Arenan och i TV2.

Artikeln uppdaterad klockan 12.23 då André Udd och Yuri Lukyanchuk finns sen också med i laguppställningen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll: Cocks - Elverum (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)