Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Nio personer hittades döda i översvämmat hus på Sicilien

Från 2018
Uppdaterad 04.11.2018 15:13.
En hel familj miste livet i översvämningar på Sicilien - Spela upp på Arenan

Oväder fortsätter att kräva dödsoffer i Italien. På den syditalienska ön Sicilien har nio personer hittats döda i ett översvämmat hus invid floden Milicia, rapporterar nyhetsbyrån Ansa.

Bland de döda fanns två barn på ett och tre år, och en femtonårig flicka. Två familjer hade samlats i huset för att fira veckoslut.

Den enda som överlevde var husets ägare som begett sig ut för att rasta hundarna, då lera och vatten strömmande in i byggnaden. Han lyckades rädda sig upp på ett tak, varifrån han ringde efter räddningspersonal.

Sicilien
Bildtext Två familjer firade helgen tillsammans i huset

Tragedin inträffade i Casteldaccia i provinsen Palermo.

Totalt rapporteras 12 människor ha omkommit i översvämningarna. En man dog i Palermo då bilen han färdades i översköljdes av vatten från floden San Leonardo.

På den populära turistorten Agrigento räddade brandmän 14 personer som satt fast i hotell. Hotellet hotades av lermassor och vatten från floden Belice.

Två personer saknas fortfarande.

Tidigare i veckan bröt översvämningar många vägar på Sicilien och myndigheterna gav order om att skolor och offentliga parker skulle stängas.

Sicilien
Bildtext Oframkomliga väga på Sicilien

Extremväder hela veckan

Hela Italien, men speciellt trakten kring Venedig och den liguriska kusten har drabbats hårt av den senaste veckans stormar.

Dödssiffran uppgår nu till 30, med de senaste fallen på Sicilien medräknade.

De materiella skadorna är också stora. I Dolomiterna i norr har stormen skövlat tusentals hektar skog. Bilder visar hur träden bröts som tändstickor på vidsträckta områden.

Ovanligt hårda stormar har dragit fram över Italien - Spela upp på Arenan

I Ligurien drog stormvindarna in över kusten med sådan kraft att lyxjakterna låg huller om buller längs stränderna. Värst var läget i den lilla staden Rapallo.

Myndigheterna beskriver väderleken som den mest extrema i Italien på 50 till 60 år.

Lyxbåtar som kantrat efter stormar i Italien.
Bildtext Båtar sköljdes upp på land i Rapallo
Bild: AFP / Lehtikuva

Diskussion om artikeln