Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jussi Jokinen ratades av NHL-klubbarna – nu klar för schweiziska andraligan

Från 2018
Jussi Jokinen.
Bildtext Jussi Jokinen avslutade förra säsongen i Vancouver Canucks.
Bild: All Over Press

Jussi Jokinen gick lottlös från försöket att ta en plats i Detroit Red Wings. Nu har veteranen hittat en ny klubb – i den näst högsta serien i Schweiz.

Efter över ett decennium i NHL har Jussi Jokinen stått klubblös den här hösten. 35-åringen har inte fått napp i USA och nu har han gjort klart med en ny klubb.

Kontraktet med EHC Kloten, som spelar i den näst högsta serien i Schweiz, är ett korttidsavtal. Det sträcker sig bara en månad framåt, rättare sagt till den 5 december. Under den perioden spelar Kloten sju matcher.

Tidigare i höst försökte Jokinen slå sig in i Detroit Red Wings, men det lyckades inte. Det betyder att yttern för första gången sedan säsongen 2004–2005 inte har en klubbadress i NHL.

Jokinen har totalt spelat över 1000 matcher i NHL. Hans poängmässigt bästa säsong var 2009–2010 när han noterade 30+35=65 poäng för Carolina Hurricanes.

Han har också varit en viktig kugge i många Lejonlag. Hans senaste mästerskapsmedalj är från VM i Ryssland 2016. Då tog Jokinen silver med landslaget.

Diskussion om artikeln