Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Krögare på restaurangbåt är årets företagare i Kust-Österbotten

Från 2018
man framför båtrestaurang
Bildtext Michael Ekman fick priset årets företagare med motiveringen att företaget har en stark vilja att växa.
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen

Michael och Pernilla Ekman med företaget Vaasan Joutsen är årets företagare i Kust-Österbotten. Företaget är främst känt för restaurangbåten Faros som står vid Fiskstranden i Vasa. Enligt prismotiveringen har företaget en stark och positiv inställning till att växa.

Restaurangbåten Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989. Sedan dess har båten fungerat som en restaurang som konstant står ankrad vid Fiskstranden.

För några år sedan genomgick restaurangbåten en omfattande renovering. I maj 2013 var renoveringen klar och då invigdes också den nya terrassen intill båten.

Till årets sommarsäsong byggdes ett nytt hus intill terrassen och båten. Det nya huset som kallas Fyr fungerar som matsal.

Michael och Pernilla Ekman mottog priset under Kust-Österbottens årligen återkommande galafest som ägde rum på lördagskvällen.

Arbete med att bredda en kaj i en småbåtshamn.
Bildtext Det är en hel del på gång intill Faros. Som bäst byggs det nya Fiskets hus.
Bild: Yle/Roger Källman

Företaget har en stark vilja att växa

Priset motiverades med företagets vilja att växa. Enligt Kust-Österbottens Företagares ordförande Mikael Fredman är Vaasan Joutsen ett exemplariskt företag då det gäller tillväxtattityd.

- Vi uppmuntrar alltid små- och medelstora företag att söka tillväxt och det har Michael och Pernilla gjort med strålande resultat, säger Fredman i ett pressmeddelande.

Hippi Hovi som är vd för Kust-Österbottens företagare lyfter o sin sida fram företagets satsning på sociala medier. Krögarna har låtit en samarbetspartner sköta Faros marknadsföring i sociala medier och bloggar.

- Det har medfört att företagarparet bättre kan koncentrera sig på kärnverksamheten, det vill säga smakupplevelser och service, säger Hovi i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln