Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tabelltoppen rymmer för United – City knäckte rivalen i derbyt: "Varför ska vi prata om titeln?"

Från 2018
Manchester City.
Bildtext Manchester City gjorde en utmärkt insats i derbyt.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Efter prestigeförlusten mot Manchester City ser det mörkt ut för Manchester United. Avståndet till tabelltoppen är nu tolv pinnar för tabellåttan. ”Vi får kriga för att kapa avståndet uppåt”, säger José Mourinho.

Manchester Uniteds sista potatis ser ut att vara satt i Premier Leagues titelstrid – efter tolv omgångar. Efter kvällens derbyförlust mot Manchester City är United tolv poäng efter City i tabellen.

– Vi är utanför topp fyra. Varför ska vi då prata om titeln? Vi får kriga för att kapa avståndet uppåt. Om vi går in bland de fyra bästa så tar vi en ny titt på marginalerna, säger José Mourinho till Sky Sports.

Man United-tränaren fick se sitt lag slåss hela vägen i stadsmötet, men när Ilkay Gündogan satte 3–1 i 86:e minuten var det avgjort. Mourinho kan också notera att United mäktade med ett skott på mål i matchen.

– Vi förtjänade segern. Vi gjorde en fin insats mot ett topplag. Man United har en sån kvalité att det inte krävs mycket för att bli straffad, säger City-tränaren Pep Guardiola.

Liverpool håller jämna steg med City. ”Reds” slog jumbon Fulham med 2–0 hemma på Anfield och ligger två poäng efter City.

Chelsea gick däremot på ett poängtapp. Laget fick aldrig hål på Everton och det slutade 0–0. Chelsea är fyra poäng efter City.

Resultat, Premier League:

Liverpool–Fulham 2–0 (1–0)
Chelsea–Everton 0–0
Manchester City–Manchester United 3–1 (1–0)
Arsenal–Wolverhampton 1–1 (0–1)

Diskussion om artikeln