Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Virtanen tionde efter korta programmet – Peltonen tvingades avbryta i Innsbruck

Från 2018
Valtter Virtanen är för tillfället tia i Innsbruck.
Bildtext Valtter Virtanen är för tillfället tia i Innsbruck.

Valtter Virtanen ligger på tionde plats efter herrarnas korta program i Alpen Trophy-tävlingen i Innsbruck. Emmi Peltonen tvingades för sin del avbryta efter det korta programmet på grund av förkylningssymptom som hon dragits med på sistone.

Valtter Virtanen gjorde säsongens personbästa i det korta programmet när han fick poängen 62,16 i Alpen Trophy-tävlingen i Innsbruck. Han ligger på tionde plats inför det fria programmet som går av stapeln i dag. Italienaren Daniel Grassl leder tävlingen med poängen 83,42.

Virtanen lyckades med trippel-trippel-kombinationen och trippel-lutzen, medan dubbel-axeln misslyckades.

– Inte kan jag vara nöjd när jag inte klarade axeln, men som tur är riktningen den rätta efter misslyckandet i Helsingfors GP-tävling, analyserade Virtanen på konståkningsförbundets webbplats.

– Axeln är inte mitt favorithopp men tyvärr är det obligatoriskt i det korta programmet. Men jag har inte ännu gett upp hoppet.

Förkylningen på väg mot det bättre

För Emmi Peltonens del tog Alpen Trophy slut redan halvvägs eftersom hon valde att avbryta efter onsdagens korta program. Där var hon 13:e bäst med poängen 49,32. Leder, inför det fria programmet, gör ryskan Anna Tarusina med poängen 60,48.

Peltonen blev sjuk efter GP-tävlingen i Helsingfors i början av november och tvingades vara borta från träningar i en veckas tid. Sålunda hade hon bara en dag på sig att förbereda sig inför tävlingen i Österrike.

– Jag ville åka hit eftersom febern hade sjunkit och det värsta var över, men visst kändes det i åkningen att jag varit sjuk i en vecka, sade Peltonen efter sin prestation.

Emmi Peltonen, VM 2017.
Bildtext Emmi Peltonen dras med en smärre förkylning.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Peltonen har haft bra flyt i sina korta program under hösten. Sin bästa poängsumma 60,48 fick hon i Finlandia Trophy i Esbo i början av oktober medan hon i Helsingfors Grand Prix i början av november fick poängen 59,90.