Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Norrena & Frantz: Singelföräldraskap – najs eller bajs?

Från 2018
Mamma och barn sitter på var sin stol vid vattnet.
Bild: carina Andreasson/Mostphotos

Många föräldrar lever ensamma med sina barn. Även om ensamföräldraskapet för med sig utmaningar bjuder det även på friheter.

Att ensam ta ansvar för allt, vare sig det handlar om att sena kvällar skrubba leriga regnbyxor i duschen eller att uppfostra sina små älsklingar till dugliga medborgare, kan vara dränerande.

Samtidigt kan det vara skönt att då lugnet lagt sig, få vara ifred i TV-soffan utan någon annan vuxen att ta hänsyn till.

Relationspodden Norrena & Frantz tar denna vecka upp livet som ensamförälder. Vilka är dina erfarenheter och tankar kring singelskap i vuxen ålder?

Hinner man ha ett eget liv? Får man ha ett eget liv utan att klassas som självisk? Är det okej att fixa barnvakt för att gå på en Tinder-dejt?

Är det okej att fixa barnvakt för att gå på en Tinder-dejt?

Hur upplever du livet som ensamförälder? Känns det som att du lever ett dubbelliv då ena veckan levs i det schemalagda makaronilådeträsket medan nästa består av oceaner av egentid?

Skriv och berätta anonymt via formuläret nedan! Din berättelse kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Ett nytt avsnitt av podden publiceras på Yle Arenan varje lördag morgon klockan 07.00!

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln