Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Över 600 saknas i brandområdet i norra Kalifornien - drönarbilder visar förödelsen i Paradise

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
Över 600 saknas i brandområdet i norra Kalifornien - drönarbilder visar förödelsen i Paradise - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

63 människor har nu bekräftats döda i "Camp Fire"-branden i norra Kalifornien. De flesta av dem i staden Paradise. Men antalet saknade höjdes plötsligt till 631. Många av dem är förhoppningsvis vid liv.

Tidigare på onsdagen hette det att 130 människor saknades i brandområdet i norra Kalifornien, men på kvällen höjdes den siffran alltså upp rejält.

Det berodde på att myndigheterna hade gått igenom nödsamtal från förra veckan och jämfört olika listor på saknade. Samtidigt publicerades namnlistan på de 631 saknade.

Sheriff Kory Honea i Butte County underströk att det kan finnas flera på listan som är vid liv och som inte vet att de anmälts saknade.

- Om du ser på listan och upptäcker ditt eget namn där eller namnet på en vän eller anhörig, ring och meddela oss, sade Honea.

Räddningsarbetarna har hjälp av hundar då de letar efter kvarlevor i ruinerna i Paradise.
Bildtext Räddningsarbetarna har hjälp av hundar då de letar efter kvarlevor i ruinerna i Paradise.
Bild: AFP / Lehtikuva

Sökinsatsen i brandområdet har trappats upp och på torsdag kväll, lokal tid, hade man hittat ytterligare sju kroppar i och kring staden Paradise. Den bekräftade dödssiffran steg alltså till 63.

Uppemot 12 000 byggnader har förstörts. Branden som kallas "Camp Fire" och som började för en vecka sedan är nu till 40 procent under kontroll.

Den andra riktigt stora skogsbranden i delstaten, den som döpts till "Woolsey" i södra Kalifornien, är nu till drygt 60 procent under kontroll, men rasar alltså vidare på sina håll nära Los Angeles. Den har krävt tre dödsoffer.

Källor: AP, AFP, BBC

Diskussion om artikeln