Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tråkiga beskedet: Simon Skrabb tvingas stå över också Nations League-drabbningen mot Ungern

Från 2018
Simon Skrabb kämpar om bollen
Bildtext Simon Skrabb i farten för landslaget.
Bild: imago/Cronos/ All Over Press

Finlands herrlandslag i fotboll har åkt på ytterligare ett skadeavbräck. Bollförbundet meddelar att Simon Skrabb fortfarande tampas med en fotskada och inte kommer att kunna spela mot Ungern på söndag. Landslaget spelar fortfarande om viktiga poäng för slutturneringen.

På söndagskvällen avrundas Nations League för Finlands del då landslaget gästar Ungern för den sista gruppspelsmatchen. Det gör laget igen utan Simon Skrabb.

Bollförbundet meddelar på Twitter att Skrabb dras med en fotskada och att han redan åkt hem. Skrabb fanns till pappers på bänken i matchen mot Grekland, men Bollförbundet meddelade då att Jakobstadssonen inte kommer att kunna spela i matchen.

– Kämpa på med rehabiliteringen, skriver förbundet på Twitter.

Enligt Bollförbundet kommer landslagstruppen inte att utökas i det här skedet. Tidigare tvingades också landslagskaptenen Tim Sparv lämna återbud på grund av en skada.

Målfarlig i Allsvenskan – jagar fortfarande första landslagsfullträffen

Skrabb, till vardags i det allsvenska silverlaget IFK Norrköping, tangerade sitt ligamålrekord i år. Totalt blev det sju fullträffar på 29 matcher för ”Peking”. Den senaste fullträffen kom så sent som under den sista matchomgången, där Skrabb stod för lagets enda mål borta mot BK Häcken.

Jaro-fostrade Skrabb gjorde landslagsdebut år 2016 och har sedan dess spelat sammanlagt åtta matcher i landslagsdressen, men inte noterats för mål.

Finland har redan säkrat gruppsegern i Nations League, men viktiga poäng står på spel på söndag då resultatet påverkar Finlands slutspelsträd. Med en seger förbättrar Finland sina chanser att få hemmafördelen med sig i de avgörande slutspelsmatcherna.

Diskussion om artikeln