Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Holland slog Frankrike – Tyskland faller till B-divisionen i Nations League

Från 2018
Memphis Depay.
Bildtext Memphis Depay gjorde Hollands andra mål.

De regerande världsmästarna Frankrike åkte på en 0–2-förlust mot Holland i fotbollens Nations League. Resultatet innebär att gruppens tredje lag Tyskland kommer att trilla ner till B-divisionen.

Holland lyckades inte ta sig till VM i Ryssland men under den senaste tiden har resultaten varit bättre. Chefstränaren Ronald Koeman har fått fart laget som nu besegrade Frankrike med 2–0 i Nations League.

Georginio Wijnaldum gjorde öppningsmålet strax före paus och Memphis Depay fastställde slutsiffrorna från straffpunkten på tilläggstid.

Frankrike som vann guld i sommarens VM hade spelat 15 matcher i följd utan förlust.

För Holland innebär triumfen att laget har chansen att knipa segern i den stenhårda gruppen som består av Holland, Frankrike och Tyskland.

Tyskland som samlat bara en poäng från sina tre matcher kommer i sin tur att sluta som jumbo vilket betyder att laget degraderas till B-divisionen, nivån som Finland kommer att stiga till.

Holland ligger däremot på sex poäng inför den sista gruppspelsmatchen mot Tyskland. Ett oavgjort resultat räcker för att Holland ska vinna gruppen och avancera till semifinal i Nations Leagues A-division.

För tillfäller toppar Frankrike gruppen med sju poäng men har redan spelat alla sina matcher och har en sämre målskillnad än Holland. Matchen mellan Holland och Tyskland spelas på måndagen i Gelsenkrichen.

Diskussion om artikeln