Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Skyttekungen Rönnberg behöver andra tuppar på topp

Från 2018
Uppdaterad 17.11.2018 20:16.
Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll: Ademar León - Cocks (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Cocks inledde sitt äventyr i Champions League genom att överraskande ta en poäng av Ademar Leon. Ska Riihimäkilaget lyckas överraska en gång till borta i Spanien? Alla i laget behöver i så fall överträffa sig själva, i synnerhet som Ademar Leon gick på en snöplig förlust i sin senaste match mot Bukarest.
Nico Rönnberg som toppar skytteligan i Champions League kan vänta sig en tuff uppvaktning.

Vad?

Riihimäkilaget har rest till Leon i Spanien för sin åttonde gruppspelsmatch i grupp D i Champions League.

I den förra omgången tog Cocks sin historiska första seger i den hårda ligan medan spanjorerna, gick på en svidande förlust bort mot Dynamo i Bukarest.

Ademar Leon siktar på avancemang från gruppspelet och är definitivt ute efter poängen i kvällens match.

Cocks överraskade inte bara Ademar Leon utan hela Handbollseuropa i sin premiärmatch i Champions League genom att klara oavgjort mot de betydligt mer meriterade gästerna i Vanda i september.

Cocks ledde då efter den första halvan med 13–11 och hade 18–14 en bit i andra halvlek. Till slut fick Cocks i alla fall nöja seg med det oavgjorda resultatet 19–19.

Vem?

Cocks byter ut södra Finland mot norra Spanien. I onsdags gjorde laget vad som behövdes för att plocka med sig poängen från Hangö.

31–20 skrevs segersiffrorna mot HIK i en match där gästerna luftade bänken så att till exempel Nico Rönnberg spelade sparsamt.

Ska Cocks ha någon chans i kväll behöver just Rönnberg igen göra en strålande match. Men var så säkra på att hemmalaget har koll på att Nico toppar skytteligan för hela Champion League med sina 48 mål.

I segermatchen mot Wacker Thun stod Rönnberg för tio mål och sekunderades då av Teemu Tamminen med åtta och av Andrei Novoselov med sju mål.

Också målvakten Vitalij Sjitsko gjorde en strålande andra halvlek mot de schweiziska mästarna.

Nico Rönnberg, Cocks.
Bild: Handbollsförbundet

För hemmalaget Ademar León är dagens drabbning nånting av en måstematch i och med att spanjorerna har två svåra matcher kvar efter i dag och vill stiga upp bland de två bästa i gruppen. Just nu är Admear León tredje efter Wisla Plock och Dynamo Bukarest.

Ademar León spelade precis som Cocks i den inhemska ligan i onsdags och vann då över Atletico Valladolid med 33–25. Dagens hemmalag är trea också i den spanska ligan och säsongen har inte riktigt gått som önskat.

Håll ögonen på brasilianen Acacio Marques Moreira Filho som har varit lagets bästa målskytt i Champions League med 31 mål, medan Mario Lopez Alvares har gjort 21 mål.

Lagets namnstarkaste medlem är tränaren Rafael Guijosa som valdes till världens bästa handbollsspelare år 1999.

En stark laginsats på bred front är vad som behövs om Cocks ska kunna fortsätta sitt segerrus borta i León. Utgångsläget är att hemmalaget vill ha revansch för den missade poängen i september och är klar favorit i kväll.

Men varumärket för Cocks Champions League-äventyr har ju varit att visa att vi förståsigpåare har haft fel.

När?

Cocks sjunde match i gruppspelet kör igång klockan 20.30 och sänds direkt i TV2 och på Arenan med start klockan 20.25. Johan Portin refererar matchen på svenska.

Diskussion om artikeln