Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bollpojkens misstag ledde till arga reaktioner då Zverev slog Federer – intervjuaren hyllas efter att ha läxat upp den buande Londonpubliken

Från 2018
Uppdaterad 18.11.2018 15:31.
Annabel Croft intervjuar Alexander Zverev.
Bildtext Annabel Croft och Alexander Zverev.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Semifinalen i ATP-slutspelet mellan Roger Federer och Alexander Zverev slutade i en storm av burop då vinnande Zverev skulle intervjuas på plan. Publikens favorit Federer hade förlorat efter dramatik i slutet av matchen.

ATP-slutspelets semifinaler bjöd på en liten överraskning då Alexander Zverev slog Roger Federer och kommer att möta tennisens världsetta Novak Djokovic i söndagens final.

21-årige Zverev vann med 7–5, 7–6 och tog en av sina finaste segrar i karriären, men efter matchen handlade snacket om en kontroversiell situation i det andra setets tiebreak.

Federer ledde tiebreaket med 4–3 och hade ett litet övertag i den pågående bollen då Zverev plötsligt slutade spela och lyfte upp händerna. Den unge tysken signalerade att bollpojken bakom Federer hade tappat en boll som rullade in mot banan.

Publiken reagerade omedelbart och började bua då Zverev förklarade situationen åt matchens domare Carlos Bernardes som inte lagt märke till bollen.

Också Federer deltog i situationen och såg ut att fråga bollpojken vad som hänt. Efter snabba förhandlingar var alla överens om att spela om bollen.

Berarndes förklarade situationen åt publiken och matchen fortsatte med att Zverev bombade ett serveäss.

Några stunder senare var matchen över och Zverev stod som vinnare, något som Londonpubliken med Federer-sympatier hade svårt att acceptera.

Ni borde visa lite mer respekt

Då Zverev skulle intervjuas på plan inledde publiken ett enormt buande. Zvererv bad om ursäkt för vad som skett samtidigt som han konstaterade att allt gick enligt reglerna, men oljudet bara ökade.

Den omtyckta tennisprofilen Annabel Croft som intervjuade Zverev bestämde sig i det här skedet för att tillrättavisa publiken.

– Jag förstår inte varför ni buar, det han säger är sant. Jag tycker att ni borde visa lite mer respekt, sade Croft.

Den upprörda Zverev fortsatte att beklaga sig över det skedda samtidigt som många i publiken fortsatte bua. En undermålig avslutning på en annars högklassig match.

Alexander Zverev.
Bildtext Zverev slog Federer för tredje gången.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Federer försvarar, Croft hyllas

Under presskonferensen efter matchen sade Federer att han inte klandrar Zverev för att ha avbrutit spelandet.

– Jag ifrågasätter inte hans sportslighet. Men det var ett vågat drag av honom, domaren kunde ha struntat i det, sade Federer.

– Det är tråkigt att det gick så här. ”Sascha” förtjänar det inte och han behöver inte be om ursäkt, fortsatte Federer.

På Twitter var det många som tyckte att publiken i London skämde ut sig samtidigt som Croft hyllades för att ha klivit in och försvarat Zverev.

Det var också många som drog paralleller till höstens US Open-final mellan Serena Williams och Naomi Osaka som också slutade i ett enorm buande under prisceremonin. Vinnande Osaka var i tårar men intervjuaren lyckades inte hantera situationen med ett lika bestämt grepp som Croft gjorde i London.

I den andra semifinalen slog Novak Djokovic Kevin Anderson med 6–2, 6–2.

Diskussion om artikeln