Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hirscher etta i Levi – finländarnas tävling gick åt pipan: ”Jag vill se mer proffsighet i landslagsverksamheten”

Från 2018
Marcel Hirscher.
Bildtext Marcel Hirscher vann med nio hundradelars marginal.
Bild: Lehtikuva

Marcel Hirscher firade seger i Levis världscupsslalom. Finländarna missade den andra omgången varefter Jens Henttinen klagade på kommunikationen inom det alpina landslaget.

Marcel Hirscher var snabbats i Levis slalomtävling och tog hand om segern med en 0,09 sekunders marginal före tvåan Henrik Kristoffersen. Efter det första åket hade Hirschers ledning varit 0,07 sekunder.

Sveriges André Myhrer klättrade sex placeringar i den andra omgången och var trea, 1,49 sekunder bakom den vinnande österrikaren.

Fransmännen Clement Noel och Victor Muffat-Jeandet som låg på tredje respektive fjärde plats efter det första åket missade grovt alldeles i slutet av sina andra åk och tappade över 20 placeringar.

Finländarna hade väldigt stora problem på den isiga banan redan i den första omgången.

Joonas Räsänen, Jens Henttinen, Saku Ahonen, Juha Handolin, Marlon Sjöberg och Mikka Mankinen misslyckades alla så det blev inga blåvita färger i den andra omgången.

– Inte var det lätt inte. Det kändes som att köra med sommardäck här uppe i Lappland, sade Joonas Räsänen.

– Genast från början kändes det som att jag inte fick något grepp och hittade inte rytmen. Men det var ändå roligt att åka framför hemmapubliken, synd att jag inte kunde prestera bättre, konstaterade Räsänen.

Henttinen klagade på landslagsverksamheten

Jens Henttinen var också besviken på att tävlingen slutade i ett så tidigt skede. Att det inte blev en framskjuten placering kom ändå inte som någon enorm överraskning.

– Säsongen har inte börjat så bra så förväntningarna var inte höga. Men det harmar att tävlingen slutade i ett så dumt misstag.

Då Henttinen får frågan om hur säsongen ska fortsätta drar han en suck.

– Jag vet inte vad som kommer att hända. Men jag skulle villa se mer proffsighet i landslagsverksamheten. De små detaljerna är väldigt viktiga, inte bara för åkandet utan med tanke på självförtroendet och den egna feelisen då man förbereder sig för att tävla.

– Den dagliga verksamheten och diskussionen mellan åkarna och tränarna borde fungera bättre. Gruppen borde vara tätare.

Henttinen menar ändå inte att det handlar om stridigheter utan om att kommunikationen helt enkelt borde vara smidigare.

– Nog kommer vi ju överens men det känns inte alltid som att jag får min röst hörd. Det är så klart många mänskor som måste tas i beaktande och det förstår jag nog, men det känns illa då jag inte får det ordnat så att det fungerar för mig.

– Vi har nytt folk i ledningen så jag vet inte vad vi hinner med i år. Men till nästa säsong hoppas jag att det hinner ske en förbättring.

Diskussion om artikeln