Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Besynnerligt uttalande av domaren i Nations League-mötet mellan Sverige och Turkiet: "Är det straff kommer jag ge dig två i andra"

Från 2018
Marcus Berg.
Bildtext Marcus Berg var med i Sveriges VM-lag i somras.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Sverige tog med sig tre viktiga poäng efter sin 1-0-seger mot Turkiet i Nations League i lördags. Andreas "Granen" Granqvist avgjorde på straff i den 71:minuten och segerresultatet skrevs 1-0 till Sverige. Men domarens uttalanden till Marcus Berg i paus förvånar. "Jag vet inte", svarar Berg till Aftonbladet på frågan om hans samtal med domaren hjälpte Sverige till en seger.

Marcus Berg ansåg att Sverige borde ha haft en straff redan i den första halvleken, men istället fick Berg som han ville i den andra halvleken.

När Berg blev neddragen i straffområdet i den 71:a minuten mot Turkiet pekade domaren på straffpunkten och Andreas Granqvist kunde sätta matchens enda mål.

– För mig är den solklar. Han tycker väl att jag är på deras försvarare. Klart att det kanske är lite kontakt men det känns som en solklar straff. Han snubblar och drar ner mig, annars har jag ett bra nickläge, säger Berg till Aftonbladet.

Märkligt uttalande av domaren i paus

Något som förbryllar är domarens kommentar till Marcus Berg då dessa i halvtid kort talades vid.

– Jag hade ett snack med domaren i halvtid och han sa "är det straff kommer jag ge dig två i andra" och vi fick en, men vi vann ändå så det var skönt, fortsätter Berg.

Berg är osäker om snacket med domaren hjälpte till, men tycker ändå att Sverige borde ha fått två straffar.

– Jag vet inte. Andra tycker jag också är solklar. Vi fick en av två, men skulle kanske ha haft två.