Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Goda nyheter för Jesse Puljujärvi? – Edmonton sparkade chefstränaren Todd McLellan

Från 2018
Uppdaterad 20.11.2018 19:31.
Ken Hitchcock.
Bildtext Ken Hitchcock vann Stanley Cup med Dallas Stars år 1999. Han tränade Dallas också i fjol.
Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

NHL-laget Edmonton Oilers har sparkat Todd McLellan och anlitat erfarna Ken Hitchcock som ny chefstränare. Det här kan vara en god nyhet för Jesse Puljujärvi som hamnat på sidospår i Edmontons organisation.

Edmonton har haft en trög säsong så här långt. Nu agerar klubbledningen med att byta chefstränare.

Todd McLellan som tränat Oilers de tre senaste säsongerna får gå och istället kliver Ken Hitchcock in som ny lots.

66-årige Hitchcock är en meriterad NHL-tränare som har tredje mest grundseriesegrar genom tiderna. Bara Scotty Bowman och Joel Quenneville har vunnit mer matcher som tränare.

Hitchcock valdes till årets tränare i NHL säsongen 2011-2012 och han har också vunnit tre OS-guld, World Cup, VM-silver och JVM-guld.

Mer ansvar åt Puljujärvi?

Från ett finländskt perspektiv har den intressantaste följetongen i Edmonton varit huruvida Jesse Puljujärvi äntligen ska få sitt NHL-genombrott eller inte.

För tillfället verkar det som om den lovande 20-åringen skulle ha hamnat på sidospår då han spelar i AHL där han dessutom hamnade i slagsmål för några dagar sedan.

I Oilers har Puljujärvi fått knappt med ansvar den här säsongen och har noterats för bara ett mål på elva matcher.

Yle Sportens NHL-kolumnist Andreas Nordenswan har kritiserat den nu sparkade chefstränaren Todd McLellans sätt att handskas med sin oslipade diamant.

– Faktum är att Oilers-tränaren Todd McLellan antagligen inte gillat Puljujärvi i något skede. För närvarande håller han kanske på att förstöra en karriär som i rätt händer kunde bli en strålande framgångssaga, skrev Nordenswan i sin kolumn för några veckor sedan.

Om Puljujärvi ska få mera ansvar då Hitchcock nu tar över i Oilers återstår att se. I Edmonton spelar också målvakten Mikko Koskinen.

Diskussion om artikeln