Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På Arenan i kväll: Skytteligaledningen och hedern står på spel i Bukarest – hemmalaget saknar sin tunisiska hammare

Från 2018
Uppdaterad 21.11.2018 18:39.
Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll Dinamo Bukarest - Cocks (svenkst referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Cocks har åkt till Rumänien för att ta sin första bortaseger i Champions League. Uppgiften är inte enkel men underlättas av att Dinamo Bukarest saknar sin överlägset bästa målskytt Amine Bannour.

Vad?

Båda lagens nionde gruppspelsmatch i Champions League. Hemmalaget måste ta två poäng för att hålla sina avancemangsdrömmar vid liv. Grupp D har blivit ett riktigt getingbo med fyra lag inom två poäng med två matcher kvar på programmet.

Två av lagen Wisla Plock (12 p.), Ademar León (11 p.), Dinamo Bukarest (10 p.) och Elverum (10 p.) kommer att ta sig vidare till den första slutspelsomgången där de möter de två bästa lagen från grupp C.

Cocks försöker i sin tur skriva ett nytt stycke finländsk handbollshistoria och ta sin första seger på bortaplan. Närmast en bortaseger kom laget i Schweiz där mötet med Wacker Thun slutade 26–26.

Vem?

De 15-faldiga rumänska mästarna saknar sin främsta målskytt Amine Bannour som är skadad. Högerbacken som kallas för den ”tunisiska hammaren” har nätat 46 gånger på sju matcher och är fyra i skytteligan. Lagets näst bästa målgörare är den ryska vänsterbacken Vitaly Komogorov som stått för 30 fullträffar.

Dinamo Bukarests Amine Bannour med bollen i matchen mot Ademar León.
Bildtext Dinamo Bukarests Amine Bannour med bollen i matchen mot Ademar León.
Bild: EPA-EFE/RAZVAN PASARICA/AOP

Nico Rönnberg nätade sju gånger i lördagens bortamatch mot Ademar León som spanjorerna vann med 23–20. 26-åringen är nu uppe i hela 55 fullträffar och delar på skytteligaledningen med Kielces spanjor Alex Dujshebajev. Teemu Tamminen ligger på en fin elfte plats i samma statistik med 41 mål.

Skytteligaledningen den 21 november

1. Alex Dujshebaev (PGE Vive Kielce) 55 mål
1. Nico Rönnberg (Riihimäen Cocks) 55 mål
3. Jóhan Hansen (Bjerringbo-Silkeborg) 54 mål
4. Amine Bannour (Dinamo Bukarest) 46 mål
5. Sigvaldi Gudjonsson (Elverum) 43 mål

Cocks ser ut att kunna använda både Yuri Lukyanchuk och Roni Syrjälä i kvällens match. Båda har lidit av skador under de senaste omgångarna. Endast Oleksandr Kyrylenko och Theo Westerlund saknas med säkerhet.

När?

Matchen mellan Dinamo Bukarest och Cocks börjar klockan 19.30. Sändningen på Yle Arenan startar fem minuter tidigare. Kristian Karlsson refererar på svenska.

Cocks spelar sin sista CL-match för säsongen nästa onsdag då Wisla Plock kommer på besök till Vanda. Den matchen sänds i TV2 och på Arenan.

Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll Dinamo Bukarest - Cocks (svenkst referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln