Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Barnträdgårdsläraren som blev popstjärna - möt Ela Dawn

Från 2018
Uppdaterad 23.11.2018 17:04.
Ela Dawn.
Bildtext Ela Dawn utmanar Vegatoppen

25 åriga Daniela Krook är utbildad barnträdgårdslärare men hade en dröm om att göra musik. Hon lämnade Jakobstad för att åka till USA och gör nu egen musik under artistnamnet Ela Dawn.

- Under min studietid i Jakobstad pratade jag med en klasskompis som studerat vid en musikskola i USA och det kändes självklart att det var något jag ville prova på. Jag sände iväg några mejl till skolan och ett och ett halvt år senare var jag antagen till Sarah Kelly Music School, berättar Krook.

- Musiken har alltid funnits med i mitt liv. Min pappa är musikalisk och aktiv musiker i olika sammanhang. Men det är först nu då jag blivit äldre som jag blivit intresserad av musik på ett mera seriöst sätt.

Att åka iväg till USA var spännande.

- Jag kände ingen överhuvudtaget och visst var det nervöst. Men ganska snabbt kände jag mig välkommen och jag fick snabbt nya vänner, säger Krook.

Vem är Ela Dawn?

- Jag har gjort stora framsteg under den korta tid jag varit i USA. Från att ha knappt sjungit inför någon så sjunger jag nu hela tiden och märker hur mitt självförtroende växer och det känns riktigt roligt att stå på en scen och uppträda.

Att åka iväg till ett främmande land och en annan kultur var det bästa beslutet hon hittills har tagit, berättar Krook.

- Jag rekommenderar det till precis alla som känner för en utmaning och framför allt att testa sina vingar inom något som kanske kan kännas skrämmande. Det har gett mig så otroligt mycket, berättar Krook.

Vill du rösta på Ela Dawn och Black Waters så gör du det här.

Programmet är inte längre tillgängligt
Daniela Krook(Ela Dawn) utmanar med låten Black Waters - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)