Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Lottningen i herrarnas fotbollscup är klar - Ekenäs IF reser till Kajana och Åbo i februari

Från 2018
Uppdaterad 23.11.2018 17:37.
Benjamin Källman mot Ekenäs IF.
Bildtext Benjamin Källman och FC Inter var bättre än Ekenäs IF i cupsemifinalen som spelades i början av april på Centrumplan i Ekenäs.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Zonindelningen i herrarnas fotbollscup 2019 är klar. Division 1-laget Ekenäs IF spelar i samma grupp som FC KTP från Kotka, AC Kajaani från Kajana, TPV från Tammerfors och TPS från Åbo.

Cupen startar för EIF:s del enligt det preliminära programmet i februari med en bortamatch mot TPS.

Därefter spelar EIF två hemmamatcher på Centrumplan i Ekenäs (TPV 9.2 och FC KTP 16.2) och avslutar gruppspelet med en bortamatch mot AC Kajaani 23.2).

Säsongen 2018 lyckades EIF ta sig ändå till semifinal där ligalaget FC Inter från Åbo var bättre. Inter slog HJK från Helsingfors med 1-0 i finalen.

Nytt spelsystem igen

Bollförbundet har ändrat på spelsystemet i cupen för säsongen 2019.

Ligalagen finns i två grupper med sex lag i varje grupp. De fyra bästa lagen tar sig vidare från gruppspelet.

Division 1-lagen återfinns likaså i två grupper. I varje grupp finns fem lag. De två bästa lagen från zonen avancerar till åttondelsfinalerna, det vill säga till det skedet då 16 lag ännu är med i tävlingen.

Finalisterna i Regions cup 2018, VJS FC Kiisto, är redan klara för åttondelsfinalerna i cupen. De övriga två platserna i åttondelsfinalerna kommer från tvåans cup dit anmälningstiden ännu pågår.

Den slutliga vinnaren i finska cupen får en plats i kvalet till Europa League.

Rubriken rättades 23.11 klockan 17.37. Det stod felaktigt att Ekenäs IF reser till Tammerfors och Kajana i februari, men det rätta är att Ekenäs IF reser till Åbo och Kajana i februari.

Diskussion om artikeln