Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blek insats av finländarna i backmomentet – Hirvonen och Herola långt efter täten

Från 2018
Eero Hirvonen hoppar backe.
Bildtext Eero Hirvonen hade det svårt i backmomentet.
Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press

Leevi Mutru ligger bäst till av finländarna efter backmomentet i nordisk kombination. Mutru går ut i spåret som 20:e åkare, drygt tre minuter efter Mario Seidl.

Vinden var inte på idrottarnas sida i backmomentet i nordisk kombination. Backmomentet blev en utdragen historia och arrangörerna var också tvungen att flytta ner bommen ungefär halvvägs in i tävlingen.

Den som lyckades bemästra vinden bäst var österrikaren Mario Seidl och han kommer att bege sig först ut i skidspåret om några timmar. Seidl startar en dryg minut före norrmannen Jarl Magnus Riiber.

Finländarna gjorde en svag insats i backmomentet. Leevi Mutru var bäst med sin 20:e plats och han går ut i spåret tre minuter efter Seidl.

– Det var ett helt vanligt hopp, inget panghopp men okej. Jag har haft lite problem med bindningarna före tävlingen så det har stört. Inför tävlingen var jag kanske mer orolig för bindningarna än för själva hoppet. En placering bland de 20 bästa skulle vara bra i säsongens första tävling, säger Mutru.

Arttu Mäkiaho var 26:e man medan de största finländska hoppen Ilkka Herola och Eero Hirvonen misslyckades kapital i backmomentet.

Hirvonen som haft problem med en knäskada inför säsongen var länge osäker på om han skulle tävla i Ruka. I onsdags fattade man beslutet att han skulle tävla och han ligger på 40:e plats.

Hirvonen har nästan sex minuter upp till Seidl. Herola går ut i spåret som 41:a man.

Skidmomentet börjar klockan 15.

Resultat:

1. Mario Seidl AUT
2. Jarl Magnus Riiber NOR +0,57
3. Yoshito Watabe JPN +1,31
4. Manuel Faisst GER +1,36
5. Wilhem Denifl AUT +1,38
--------------
20. Leevi Mutru FIN +3,04
26. Arttu Mäkiaho FIN +3,44
40 Eero Hirvonen FIN +5,54
41. Ilkka Herola FIN +6,33

Diskussion om artikeln