Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki nätade igen – skytteligatvåan hyllas av Norwich-tränaren: ”Vi behövde hans fullträff”

Från 2018
Teemu Pukki firar mål.
Bildtext Teemu Pukki firar sitt mål mot Swansea.
Bild: imago/Focus Images/All Over Press

Norwich slog Swansea med 4–1 i engelska Championship och det var ingen annan än Teemu Pukki som stod för matchens sista mål. På andra håll lyckades också Pyry Soiri och Thomas Lam med målskyttet.

Norwich går som tåget i Championship. På lördagen ställdes ”kanariefåglarna” mot Swansea på bortaplan, men inte ens det tuffa walesiska försvaret kunde stoppa Norwich formstarka offensiv.

Resultatet: 4–1 – den tredje matchen på raken som Norwich pangat in fyra mål. Dessutom den tredje matchen i svit som Teemu Pukki noterats för minst ett mål.

Mot Swansea var det Pukki som satte den sista spiken i kistan efter att Swansea lyckats reducera till 1–3. Ett ytterst viktigt mål, säger tränaren Daniel Farke.

– Vi behövde det fjärde målet, säger han enligt den brittiska Norwich-skribenten Paddy Davitt.

– Det är inte heller bara målet som är värt att berömma, utan också allt annat han gör för att skapa lägen för oss. Hans löpningar öppnar massor med utrymme för oss, fortsätter han.

Jensen fick spela från start, Soiri och Lam nätade också

Norwich toppar tabellen två poäng före Middlesbrough. Pukki ligger på en delad andraplats i skytteligan med sina nu sammanlagt tio fullträffar den här säsongen. Brentford-strikern Neal Maupay leder ligan med tolv baljor.

20-åringen Aapo Halme fick i sin tur debutera för tabelltrean Leeds United på lördagen. Mittbacken fick stå på plan i en dryg timme då Leeds fällde Bristol City med 2–0. Anssi Jaakola höll samtidigt nollan då Reading kryssade med 0–0 mot Wigan på bortaplan.

Fredrik Jensen fick i sin tur starta för sitt FC Augsburg för första gången i Bundesliga på lördagen. Jensen böts ut i halvtid då Augsburg åkte på en tung 1–3-förlust hemma mot Eintracht Frankfurt.

Pyry Soiris Admira Wacker åkte likaså på en förlust i den österrikiska ligan då Austria Wien var starkare med 2–1. Soiri var ändå väl framme – mittfältaren stod för Admira Wackers enda fullträff i matchen.

Thomas Lam noterades likaså för en fullträff då hans PEC Zwolle åkte på en 2–3-förlust mot Ado Den Haag i Nederländerna. Lam öppnade målskyttet i matchen i den sjunde minuten.

Diskussion om artikeln