Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sevilla besegrade Valladolid och toppar nu La Liga – jagar sitt första mästerskap sedan 1946

Från 2018
Uppdaterad 26.11.2018 10:44.
André Silva segerskytt i Sevilla.
Bildtext André Silva segerskytt i Sevilla.

Portugisen André Silva var den enda som lyckades i målskyttet i matchen mellan Sevilla och Valladolid. Sevilla vann med 1–0 och steg i samma veva upp i tabelledning i spanska La Liga.

En blick på matchstatistiken visar ändå att matchen var förhållandevis jämn. Valladolid ägde bollen två procentenheter mera än Sevilla, men Sevilla vann skotten: 9–5 mot mål och 17–13 totalt.

Men i det enda som räknas, målen, var Sevilla bättre med 1–0. I den 30:e minuten schabblade Valladolid bort bollen i den egna försvarszonen med den påföljden att Pablo Sarabia kunde ge ett inlägg som André Silva nickade in. Se matchens höjdpunkter via denna länk. Silva är på delad fjärde plats i skytteligan i La Liga med åtta fullträffar. Leder gör Gironas Cristhian Stuani med tio baljor före Barca-duon Lionel Messi och Luis Suarez med nio var.

I och med segern toppar Sevilla FC spanska Primera División, eller La Liga, med 26 poäng på 13 matcher. Särskilt lugnt kan det andalusiska laget ändå inte andas: FC Barcelona flåsar i nacken med 25 poäng före Atlético Madrid med 24 poäng och Alavés med 23 poäng.

Real Madrid? Tabellsexa med 20 poäng. Totalt spelar man 38 matcher i La Liga.

Om Sevilla skulle klara av att behålla ledningen i tabellen ända till slutet skulle klubben ta sitt andra spanska mästerskap, och det första på över 70 år. Sevillas enda triumf kom år 1946.

Diskussion om artikeln