Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Ella passar och Fanny sätter bollen i mål för PSS – syskonen Holmberg ligger högt i poängbörsen

Från 2018
Ella och Fanny Holmberg.
Bildtext Ella och Fanny Holmberg.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Radarduon har tillsammans smällt in 14 mål för Borgålaget i damernas innebandyliga. På fredag väntar toppmötet mot EräViikingit.

De skrattar lätt och ofta, Ella nummer 18 och Fanny nummer 33 i representationslag. Höstsäsongen har börjat bra för PSS och syskonen Holmberg. Arbetsfördelningen är klar.

- Jag har alltid passat och så har Fanny gjort målen. Det har blivit ovanligt mycket mål nu, säger Ella Holmberg.

På nio matcher har Fanny Holmberg lyckats näta lika många gånger och passat till sex mål. För systern Ella är siffrorna nästan de omvända: tio passningar och fem mål.

De är båda två med bland de tio bästa spelarna i poängbörsen i damernas innebandyliga.

Innebandyträningar på gång.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

- Skottet har Fanny fått i skick igen, det är fint, säger Ella Holmberg. Hon har ett bra spelöga och hennes skott går upp och hit och dit och in i mål på alla möjliga ställen och sätt.

Fanny Holmbergs analys är kort och koncis.

- Jag sätter bollen där det finns rum.

Efter ett år i Schweiz är hon nu tillbaks i den gula och svarta spelskjortan. I UH Beo från Bern blev det guldmedalj i flicklaget i ligan.

Syskonen spelar också fotboll och var med om att i år lyfta Fc Futuras damlag till division två.

- Ella är väldigt mångsidig, har ett bra spelöga och tycker om att finta, säger Fanny Holmberg. Och inte är det något fel på skottet heller.

Innebandyträningar på gång.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

PSS damer har länge hängt bra med i damernas liga. De har ofta utmanat de två topplagen Classics och SB-Pro utan att ännu helt ha lyckats. För två år sedan blev det brons.

Ella Holmberg ser den goda gemenskapen och villigheten att nå samma mål som orsaken till Borgålagets stabila insats under åren.

- Sedan har vi också ett bra juniorarbete i föreningen. Det kommer hela tiden nya bra juniorer till laget, säger Fanny Holmberg.

De båda verkar trivas med varandra också utanför planen.

- Jo, vi har nog hängt tillsammans ganska mycket genom livet, säger Ella Holmberg. Vi är ganska likadana mänskor, ibland kan det förstås bli lite gnabb.

Enligt Holmbergs är det två saker PSS nu borde bli bättre på inför kommande matcher; att få in bollen då det finns lägen och att inleda matcherna lite piggare.