Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Puljujärvi berömmer Koskinen och tar till sig tränarens råd – bröt lång måltorka mot Los Angeles: ”Ett mål som hjälpte oss att vinna”

Från 2018
Uppdaterad 30.11.2018 10:21.
Programmet är inte längre tillgängligt

Edmontons nya tränare Ken Hitchcock har valt att sätta Jesse Puljujärvi i andra kedjan. Det gav resultat i nattens möte med Los Angeles. Puljujärvi gjorde sitt första mål sedan mitten av oktober.

Jesse Puljujärvi fick en ny chans i NHL då Edmonton sparkade Todd McLellan och ersatte honom med Ken Hitchcock. Det dröjde inte länge innan Hitchcock plockade upp ”Pulju” i NHL-truppen och placerade honom i lagets andra kedja.

Där har han spelat i de senaste matcher och i nattens möte med Los Angeles Kings blev han målskytt. Puljujärvi gav Edmonton ledningen med 1–0 i den andra minuten och laget vann till slut matchen med 3–2.

– Ett mål som hjälpte oss att vinna matchen. Det kändes bra, säger Puljujärvi till dem samlade pressen efter matchen.

Målet var Puljujärvis andra den här säsongen och det första sedan mötet med Winnipeg den 16 oktober. Hans saldo är nu 2+0=2 poäng på 14 matcher. I AHL gjorde han 2+2=4 poäng på lika många matcher.

Jesse Puljujärvi har stått för en poäng denna NHL-höst.
Bild: imago/osnapix/ All Over Press

Får prata finska med Koskinen

Puljujärvi säger att han lyssnat på vad den nya tränaren förväntar sig av honom på isen. Kommenderingen till AHL och att få ett större ansvar där har också gjort honom mer säker i sitt spel.

– Jag tycker att jag spelar bättre nu och har bra kedjekamrater. Vi kan göra mål och försvara. Tränaren vill att jag ska åka mer skridskor och forechecka mer. Gör jag det så kommer bra saker att hända, säger han.

Puljujärvi berömmer också målvakten Mikko Koskinen som räddade 30 av 32 skott mot Los Angeles. Att han en landsman i laget betyder också mycket för Puljujärvi.

– Han spelar riktigt bra och är en nyckelspelare i hur vi ska vinna matcher. Jag är glad för hans skull. Han är en bra vän, vi sitter bredvid varandra i omklädningsrummet och vi kan prata finska emellanåt, säger han.

Bildkälla: Viasat

Diskussion om artikeln