Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Bolag vill i snabb takt bygga serviceboende i Ingå

Från 2018
Uppdaterad 03.12.2018 08:09.
Två personers fötter och en rollator.
Bildtext Ett nytt serviceboende kan snart finnas i centrum av Ingå.

I Ingå vill ett företag bygga ett nytt serviceboende. Det är rappa tag som gäller. Kommunen ska ta ställning till en möjlig försäljning av området i december och vid ett jakande beslut ska arbetet sätta igång direkt.

Det är byggbolaget Sievitalo Oy som lämnat in en offert till Ingå gällande köp av Strandgården och en del av Sjukstugan i centrum.

Planen är att dela upp området i två tomter och bygga elva hus med full service på den ena tomten.

På den andra tomten vill man bygga ett serviceboende tillsammans med bolaget Mehiläinen Hoivapalvelut, som ska driva enheten. Servicehuset skulle ha plats för trettio personer.

Kommunen säljer området för 600 000 euro

Kommunen har köpt fastigheten på drygt 5 500 kvadratmeter för tre år sedan för 400 000 euro.

En del av fastigheten har sedermera byggts om till gata. På området finns ett gammalt hus där man ordnar verksamhet för seniorer.

Kommunen upplever Sievitalos förslag intressant. Det anses möta ett behov av service som för tillfället saknas i kommunen.

Sievitalo har presenterat en snabb tidtabell. Företaget ska inleda planeringen av ena tomten så fort ett försäljningsbeslut görs.

Bolaget bjuder totalt 600 000 euro för området. Den byggnad som finns på den ena tomten ska rivas.

Kommunstyrelsen sammanträder för ett extra möte den 3 december.

Kommundirektör Robert Nyman och grundtrygghetschef Anne Öhman som gjort beredningen föreslår att kommunen godkänner offerten. Kommunfullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet.

Artikeln korrigerad 3.12 klockan 8.08, fastigheten som kommunen köpte är drygt 5500 kvadratmeter stor, inte kvadratkilometer.

Diskussion om artikeln