Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stigande trend, Andreas Romar nära poäng i Beaver Creek: "Minimal marginal, men det var tyvärr tillräckligt idag"

Från 2018
Andreas Romar inför säsongen 2017-2018.
Bildtext Andreas Romar visar på stigande trend.
Bild: All Over Press

Säsongens första världscuppoäng låter ännu vänta på sig för fartspecialisten Andreas Romar. I nattens deltävling i super-G i Beaver Creek blev marginalen upp till en poängplats fyra hundradelar. Det är en minimal marginal, men det var tyvärr tillräckligt idag, säger Romar.

Romar hade ett högt startnummer, men lyckades trots det manövrera pisten väl. Placeringen blev 32:a och marginalen upp till världscuppoäng var sist och slutligen fyra hundradelar.

– Jag gjorde en liten miss i mitten när jag hamnade bort från den optimala linjen. Visst grämer de små marginalerna och det faktum att de inte denna gång heller var på min sida. Det är en minimal marginal, men det var tyvärr tillräckligt idag, säger Romar på förbundets webbplats.

Max Franz från Österrike vann tävlingen. Romars marginal till vinnaren var en sekund och 41 hundradelar.

Andreas Romars placeringar hittills under säsongens fyra första lopp har varit 49, 51, 38, 32 så en viss stigande trend går att skönja i resultaten.

Tävlingsveckoslutet i Beaver Creek fortsätter på söndagskvällen med en tävling i storslalom, där Finland representeras av Vasabon Samu Torsti (startnummer 56).

Yle sänder tävlingen i TV2 och på Yle Arenan med start klockan 18.45.