Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Lokalt live: Nu öppnar Ode - Följ med på rundtur i det nya centrumbiblioteket

Från 2018
Uppdaterad 05.12.2018 08:30.
Lokalt live: Är det nya biblioteket Ode en ny plats att chilla på? - Spela upp på Arenan

Det nya centrumbiblioteket Ode öppnade sina dörrar onsdagen den 5 december. Reporter Sofia Strömgård var på plats för att träffa de första besökarna, tala med personalen och vandra runt bland hyllorna.

Ode har öppnat och tiotals människor tog sig en titt inne i byggnaden genast under de första minuterna. Så här såg det ut då dörrarna öppnades klockan 8.

Lokalt live: Det nya biblioteket Odes dörrar öppnas - se de första kunderna - Spela upp på Arenan

Om du vill delta i festligheterna på plats, så hittar du hela programmet för öppningsdagen på Helsingfors stads webbplats.

Också i Yle Vega kan du följa med händelserna kring öppnandet av det nya biblioteket.

I den regionala morgonsändningen i huvudstadsregionen hör du om stämningarna inför öppnandet och hör de första kommentarerna om Ode.

Mera bibliotek i Vega Dag och Vega Kväll

Vega Dag kommer klockan 13-15 att ägna sig åt Ode, bibliotek och läsning överlag.

Sunniva Drake är gäst i studion strax efter kl.14, hon är distriktschef för bibliotekstjänster vid Esbo stadsbibliotek, och med henne ska vi prata om vad Esbo har gjort för att bli vald till årets bibliotekskommun - hur kan andra ta modell av staden?

Vi får också höra liverapporter från festligheterna på Ode och också en intervju med arkitekten Niklas Mahlberg.

Vega Kväll ägnar sändningen åt att diskutera barnlitteratur och hur man läser tillsammans med barn. Hur kan man få barn intresserade av läsning? är en fråga många föräldrar ställer sig idag.

I studion i familjepanelen deltar Pamela Granskog, undervisningsråd i modersmål och litteratur på Utbildningsstyrelsen, illustratören Maija Hurme och föräldern Sabrina Forsell.

Diskussion om artikeln